Cine conduce
misiunea financiară?

Într-o familie se iau zilnic zeci de decizii, pe diferite niveluri de dificultate. De la ce mâncăm, la ce film ne uităm, cine merge să vadă ce-a fost cu sunetul ăla ciudat. Dar pe coordonatorii studiului „Female Breadwinners and Decision Making about Household Spending in Europe” i-au interesat mai mult deciziile financiare ale familiei și cât de implicate sunt soțiile în luarea lor. Mai exact, dacă familiile ar avea o misiune financiară, cine ar fi la butoane? 
Single player sau Party player?
În România, misiunea financiară a familiei este îndeplinită de ambii jucători și mai bine de jumătate dintre femei iau deciziile financiare mari alături de partenerii lor. Totuși, există și femei care preferă să ia singure deciziile financiare pentru familie.
 
Următorul nivel: jucat cot la cot
Concluzia studiului e îmbucurătoare. În România, predomină familiile în care cei doi soți sunt la fel de implicați în deciziile legate de credite, economii sau cumpărarea unor bunuri importante. Amândoi se implică în misiunea financiară, pasând probleme de la unul la altul, dar în același timp jucând cot la cot pentru a trece peste obstacole.