Când să
economisești bani

Toată lumea știe că nu-i atât de ușor să economisești. Dar dacă îți alegi cu atenție momentele în care să pui bani deoparte, o să vezi că economisitul este mai simplu decât crezi și că cea mai mare provocare este de fapt să începi. Mai jos, ți-am pregătit o listă cu cinci momente potrivite în care să începi să economisești sau pur și simplu să contribui la fondul tău de economii.
Ziua de salariu
Banii ți-au intrat în cont și probabil gândul deja îți zboară la tot ce poți să-ți cumperi cu ei. Ei bine, primul lucru pe care ar trebui să-l faci înainte de orice cheltuieli, este să pui deoparte suma pe care ți-ai propus să o economisești în fiecare lună. Și la fel de important este să nu te atingi de ea până la următorul salariu.
Când primești niște bani pe care nu-i așteptai
Fie că-i o mărire de salariu, o primă, sau un împrumut de care uitasei pe care ți-l returnează un prieten spășit, un ban în plus prinde bine oricui. Și pe cât de bine îți prinde o sumă de bani în plus, pe atât de ușor îți vine să o cheltuiești. De aceea, e bine să reziști impulsului de moment și să cântărești bine situația: chiar ai nevoie de pantofii pe care ai pus ochii, sau ți-ar fi mai utili niște bani în plus în contul de economii?
Când cumperi cu reduceri ING Bazar
O metodă simplă prin care poți să pui bani deoparte este să profiți de ofertele din ING Bazar. Cum? Rezervi ofertele în Home’Bank, plătești cu cardul la magazinele partenere, iar punctele pe care le primești ca discount le transferi direct în contul tău de economii de fiecare dată. Vei fi surprins să observi că, în timp, chiar și sumele mici se adună și devin economii mari.
Când îți stabilești un obiectiv pe termen lung
Fie că e vorba de o mașină nouă, casa visurilor tale sau de o călătorie în jurul lumii, începe să economisești din momentul în care ai luat o decizie. Economisitul este un obicei care poate fi comparat mai degrabă cu un maraton, decât cu un sprint, astfel că are tendința să îi răsplătească pe cei care sunt dispuși să depună un efort susținut.
Când te întorci din vacanță
E cel mai potrivit moment să începi să strângi bani pentru următoarea aventură departe de casă. Simplul fapt că știi deja pentru ce economisești te va ține motivat să pui bani deoparte constant.
Alege-ți unul sau toate momentele de mai sus și începe să pui bani deoparte chiar de acum, astfel încât să culegi roadele economiilor tale atunci când ai mai mare nevoie.