Cât risipești și cât economisești?

Atunci când nu ai cheltuielile puse pe hârtie, faci multe cumpărături de impuls. Sau cumperi ceva ce ți-ai dorit foarte tare și după ce trece entuziasmul, se pune praful pe bicicleta mult-dorită sau uiți să mai treci pe la sală.

Îți propunem „exercițiul risipei” prin care poți să vezi pe ce se duc banii...degeaba și cum ați putea să-i aduceți înapoi în contul vostru, în echipă.

Gândește-te la cheltuielile comune din ultima săptămână. Cam cât ați risipit cumpărând mâncare care s-a stricat în frigider sau lucruri de care ați uitat să vă bucurați?

Pe ce ați risipit:

Care este aproximativ suma pe care ați risipit-o săptămâna trecută pe:

De câte ori se întâmplă acest lucru pe lună?

Supermarket

Vicii

Transport

Ieșiri in oraș

Haine

Gadget-uri

Pentru casă

Risipa voastră pe săptămână este

Echivalentul risipei într-o lună este de

Echivalentul risipei într-un an este de

Acum gândește-te ce ai putea face cu acești bani pentru tine sau amândoi și propune-ți să risipești cât mai puțin, săptămână de săptămână.

Iată și câteva Recomandări de la noi pentru optimizarea cheltuielilor:

  • Redu consumul care nu iti este necesar
  • Renovează sau recondiționează lucrurile vechi în loc să-ți iei ceva nou
  • Reîntrebuințează obiectele
  • Repară înainte să înlocuiești
  • Reutilizează de fiecare dată când poți

Acest material a fost realizat împreună cu www.banometru.ro - un programgratuit care îți oferă sprijin ca tu să devii sănătos din punct de vedere financiar.

Dacă ai veniturile mai mici sau egale cu cheltuielile, nu reușești să economisești, nu știi pe ce se duc banii, îți e greu să scapi de datorii și împrumuturi, creează-ți cont și descoperă ședințele de coaching, cursurile video aplicate, calculatoarele și resursele noastre, toate gratuite.

Programul este realizat în parteneriat de către Asociaţia Educaţie pentru Viaţă Reală (AEVR), Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și ING Bank.

Înapoi în pagina inițială