Ce-i nou la ING? Păi de unde să începem?

Începem prin a-ți spune că abia așteptam să-ți dăm vești bune. Noutăți sau funcții mai vechi îmbunătățite, le găsești pe toate aici, adaptate nevoilor tale: dobânzi mai mari la economii, opțiuni de plată a facturilor și alte servicii actualizate care îți fac viața mai ușoară, zi de zi.

Te invităm să citești aici, pe larg, ce-i nou:

Despre banii tăi

Dobânzi mai mari pentru economiile la ING

În contextul economic actual, am majorat treptat dobânzile la produsele de economisire. Astfel, din 9 septembrie 2022, dobânda la contul de economii este de 2,5% pe an. Totodată, poți deține până la maximum 10 conturi de economii la ING Bank, fiind mărită limita anterioară de maximum 3 conturi de economii.

În ceea ce privește depozitele:

  • am crescut dobânzile la depozitele la termen în lei și la depozitul Bonus, acestea ajungând până la 7% pe an;
  • este posibilă constituirea depozitelor la termen în euro, dobânzile pentru aceste depozite fiind de până la 0,50% pe an.

Dobânda aplicabilă este stabilită în funcție de termenul depozitului și de celelalte condiții prevăzute în Lista de dobânzi, pe care o poți accesa mai jos, în secțiunea Documentatie.

Schema de Garantare a Depozitelor

Îți reamintim că soldurile tale din conturile curente, conturile de economii și de depozit deschise la ING Bank N.V., inclusiv la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București, beneficiază de protecția Schemei de Garantare a Depozitelor din Regatul Țărilor de Jos, administrată de Banca Centrală a Olandei (De Nederlandsche Bank), în limita a 100.000 euro per deponent, per instituție de credit.

Totodată, având în vedere obligația Băncii de a furniza anual informații de bază referitoare la protecția depozitelor, te informăm că le poți găsi aici, iar mai multe detalii și informații despre protecția depozitului poți găsi în Condițiile Generale de Afaceri aplicabile Persoanelor Fizice și pe pagina de internet: https://ing.ro/ing-in-romania/informatii-utile/dgs.

Modificări cu privire la conturile curente ING Card Complet

Oferta noastră este diferențiată în funcție de categoria de client în care te afli, iar Lista de Taxe și Comisioane a fost reorganizată și actualizată pentru a reflecta acest lucru:

Pentru cei cu vârsta de peste 24 ani

Păstrăm condițiile actuale ale ofertei.

Pentru cei cu vârsta între 18 si 24 ani

Clienții care au vârsta între 18 și 24 de ani beneficiază automat de același preț avantajos pentru ING Card Complet ca și clienții cu venituri recurente, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiții. Astfel, dacă ai până în 24 de ani, te bucuri de comisioane 0 pentru administrarea contului, plăți în lei și euro1 și retrageri de numerar2.

Pentru ING Card Complet deschis de părinte sau tutore în cadrul ofertei ING Young (pentru copii cu vârsta între 10 și 18 ani)

Un astfel de cont are același preț avantajos ca și ING Card Complet cu venituri recurente, fără a fi necesară îndeplinirea vreunei condiții. Astfel, acest cont are comisioane 0 pentru administrare, plăți în lei sau euro și retrageri de numerar2, pe durata existenței ofertei ING Young.

Beneficii noi pentru Opțiunea ING Gold

Începând cu 9 decembrie 2022, pachetul de beneficii din cadrul Opțiunii ING Gold vine cu noutăți pentru tine:

Împachetare potrivită de produse pentru antreprenori
Beneficiezi de o asigurare de călătorie care include și serviciul de asistență rutieră, emisă de Allianz Partners și oferită de ING Bank pentru titularul cardului și membrii familiei sale (soț/soție/partener de viață și maximum 5 copii până la vârsta de 21 de ani la momentul călătoriei, atunci când călătoresc împreună cu titularul cardului ING Gold).

Asigurarea de călătorie și serviciul de asistență rutieră este aplicabil/ă clienților care sunt cetățeni români sau cetățeni străini rezidenți în România, atât la momentul intrării în asigurare, cât și pe toată durata de desfășurare a contractului de asigurare.

Împachetare potrivită de produse pentru antreprenori
Dublarea limitei lunare pentru efectuarea de schimburi valutare la un curs personalizat, de la 10.000 lei la 20.000 lei (sau echivalent în altă valută tranzacționată de către Bancă) cumulat per luna calendaristică. După atingerea noii limite, cursul de schimb aplicat de Bancă va fi cel standard, acesta fiind publicat permanent pe site-ul Băncii www.ing.ro

Odată cu adăugarea noilor beneficii oferite în opțiunea ING Gold, se modifică și comisionul de administrare al opțiunii.

  • Dacă ai deja această opțiune achiziționată înainte de 9 decembrie 2022, te poți bucura de noile beneficii la același preț de 20 lei, până la finalul lunii februarie 2023. Începând cu data de 1 martie 2023, comisionul de administrare devine 29 de lei pe lună.
  • Dacă achiziționezi Opțiunea Gold începând cu data de 9 decembrie 2022, comisionul de administrare va fi de 29 lei/lună, iar dacă dorești să o închizi în primele 3 luni, comisionul de închidere este 60 de lei.

Mai simplu pentru tine

Serviciul prin care plătești mai simplu și în mod automat facturile

Începând cu februarie 2023, setarea plății automate pentru facturile tale va putea fi efectuată în Home’Bank exclusiv prin intermediul serviciului Facturile mele, din meniul Plăți al aplicației. În același meniu vei putea gestiona debitările directe intra bancare setate pentru facturile tale.

După activarea serviciului Facturile mele, noi te anunțăm cât ai de plată, imediat ce primim factura de la furnizorul tău. Accesând notificarea pe care ți-o trimitem cu detaliile plății, ai posibilitatea să alegi dacă efectuezi chiar tu plata acesteia sau dacă dorești să setezi plata automată pentru facturile furnizorului indicat.

Te loghezi simplu și sigur în Home’Bank

Din februarie 2023, Home’Bank va putea fi achiziționat doar prin Parolă și SMS.

Home’Bank cu Parolă și SMS permite, în funcție de opțiunea ta, utilizarea amprentei digitale sau recunoașterea facială, atât la autentificare, cât și la semnarea și autorizarea anumitor operațiuni în Home’Bank.

Dacă în acest moment accesezi și utilizezi Home’Bank doar cu Digipass, vei putea folosi în continuare acest dispozitiv, ca și până acum. În cazul în care acesta nu mai este funcțional sau l-ai pierdut, nu-l vom mai putea înlocui. Pentru a te asigura cӑ poți folosi serviciul și în cazul în care Digipass-ul nu mai este funcțional, îți recomandăm să activezi și Parola. Parola poate fi activată din Office sau direct din Home’Bank, meniul Setări Cont > Securitate și Login > Activare Parolă.

Poți să reînnoiești cardul ING Credit Card simplu, în Home’Bank

De acum stai fără griji în ceea ce privește expirarea cardului tău de credit ING. Îți vom aminti noi, prin Home’Bank, cu două luni înainte de data expirării acestuia, oferindu-ți totodată posibilitatea să-l reînnoiești, conform instrucțiunilor din aplicație.

Poți alege direct din Home’Bank cum să intri în posesia cardului de credit ING reînnoit: fie îl ridici din Office, fie îți este livrat la o adresă de pe teritoriul României. Livrarea se efectuează prin curier în maximum 7 zile lucrătoare de la emitere, la adresa aleasă de tine.

Taxa de livrare prin curier este 0 lei, până în februarie 2023 (inclusiv), iar, începând cu 1 martie 2023, aceasta va fi în valoare de 18 lei. Această taxă de 18 lei se va aplica începând cu 1 martie 2023, atât în cazul livrării prin curier a cardurilor de credit ING reînnoite, cât și a cardurilor de credit ING embosate nou-emise (începând cu al doilea card atașat liniei de credit, solicitat fie în ING Office sau prin Home’Bank).

Încă puțin despre prelucrarea datelor cu caracter personal

Am actualizat Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal pentru a ne asigura că beneficiezi de toate detaliile când vine vorba de modul în care ING utilizează datele tale personale, inclusiv din perspectiva categoriilor de date utilizate, scopurilor și temeiurilor prelucrării, destinatarilor acestor date și a drepturilor de care dispui. Aceasta este accesibilă 24/7, pe www.ing.ro, secțiunea Protecția datelor personale sau în orice Office ING.

Documentație

Poți găsi ce ți-am povestit mai sus, pe larg, în următoarele documente, care au fost modificate în consecință. Fiecare document poate fi accesat prin click, pe link-urile de mai jos:

Informațiile și documentele contractuale actualizate ți se aplică începând cu data de 24.02.2023, cu excepția cazului în care a fost prevăzută în mod expres o altă dată în notificare.

Recomandarea noastră este să citești cu atenție toate documentele contractuale actualizate, iar dacă nu avem nicio veste de la tine până cel târziu la data de 24.02.2023, înseamnă că ești de acord cu modificările, cu excepția celor pentru care am indicat că vor intra în vigoare mai devreme de această dată. În cazul acestora, ne poți anunța până la datele respective. Dacă refuzi modificările, ai dreptul de a denunța (sau înceta) relația contractuală imediat și fără costuri suplimentare, până la data propusă pentru aplicarea modificărilor.

Ne poți contacta oricând pentru mai multe detalii privind actualizările de mai sus, precum și pentru orice alte informații, la oricare dintre numerele de telefon: *2ING (*2464) - apelabil din orice reţea naţională, 031.406.2ING (031.406.2464) - apelabil şi din străinătate.

1Plățile de tip „jocuri de noroc” realizate cu cardul au un comision de 3,9 lei sau 0,8 euro per tranzacție, plus 1,9% din suma tranzacției, în funcție de valuta contului.

2Unele bănci din străinătate practică comisioane de acces la bancomate. ING nu are niciun control asupra acestui tip de taxe. Înainte de a retrage banii, citește cu atenție mesajele de pe ecranul bancomatului.