Mihaela Bîtu

    Mihaela Bîtu a preluat rolul de CEO al ING Bank România în iulie 2019. Anterior a ocupat poziția de Head of Wholesale Banking și Director Adjunct. În acest rol, a condus divizia responsabilă cu afacerile derulate de ING cu clienții corporativi mari și instituțiile financiare, incluzând gestionarea portofoliului de produse și deservirea clienților. Începând din mai 2018, ea este și membru al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

    Mihaela s-a alăturat băncii ING în 1995 ca management trainee, la scurt timp după ce grupul ING și-a început activitatea în România. În ultimii 24 de ani, ea și-a dezvoltat o carieră de succes în cadrul ING, în principal în domeniul Wholesale Banking, îndeplinind o varietate de roluri, care au implicat managementul relațiilor cu clienții, derularea numeroase tranzacții din ariile M&A, piețe de capital, creditare, precum și coordonarea de echipe și proiecte complexe, local și internațional.  

    De asemenea, a încheiat cu succes două mandate internaționale, cea mai recentă în perioada 2008-2010, în calitate de Head of General Lending Products pentru Europa Centrală și de Est, în cadrul ING Olanda. Înainte, între 1999-2000, a îndeplinit un stagiu internațional ca membru al echipei Corporate Finance Central & Eastern Europe din cadrul ING Marea Britanie.

    Pregătirea sa educațională include un MBA de la Școala de Management din București (în asociere cu Universite du Quebec a Montreal) absolvit summa cum laudae, și o diplomă de licență în finanțe de la Academia de Studii Economice din București.

    Mihaela este căsătorită și mamă a doi copii, un băiat și o fată. Este motivată de provocări și apreciază experiențele noi și diverse, atât în carieră cât și în viața personală.