Indiferent dacă ne implicăm de acasă sau intrăm „pe teren” în acțiune, pentru fiecare dintre noi există o problemă socială care ne face să nu putem sta deoparte. Pandemia a schimbat aproape totul, dar nu și interesul pentru voluntariat.
Chiar dacă ultimii ani au marcat tranziția aproape exclusiv către voluntariat digital, în 2021, peste 100 de colegi din ING au donat mai mult de 1600 de ore din timpul lor pentru voluntariat digital. De la mentorat și meditații online cu liceeni din mediul rural, consultanță pentru startup-uri, alergări virtuale, strângeri de fonduri „de la distanță” sau programare pentru soluții digitale pentru ONG-uri.
Indiferent de cauza în care aleg să se implice, ING le oferă o zi de concediu colegilor care voluntariază.
Cauze susținute
Mentorat & meditații

Voluntarii ING au fost alături de 38 liceeni care au nevoie de îndrumare în recuperarea decalajelor la învățătură. Pe parcursul verii, prin mentorat, au explorat împreună opțiunile pentru o viitoare carieră.
Startarium RE:BUILD

Sprijin pentru antreprenorii aflați la început de drum și care au fost afectați de pandemie. 100 dintre aceștia au beneficiat de consultanță și mentorat, iar 50 au accesat servicii subvenționate în valoare totală de 150.000 EUR.
Sport pentru păduri și alte cauze caritabile

Voluntarii ING au participat la competiții de alergare și ciclism și au susținut cauzele de mediu.
Swimathon

47 de voluntari ING au adunat 14.000 EUR în timpul campaniei, iar banii au fost direcționați către câștigătorii Adoptă un proiect 2020.
CivicLabs și soluții digitale pentru probleme sociale.

Civiclabs e locul în care se dezvoltă soluții digitale pentru probleme actuale din societatea românească: educație, sănătate, mediu, grupuri vulnerabile și participare civică.
Adoptă un proiect
Adoptă un Proiect este, încă din 2013, programul de granturi prin care ING Bank își propune atât sprijinirea organizațiilor non-profit, cât și implicarea angajaților în cauze sociale. Până acum, împreună am susținut 57 de proiecte, cu finanțare totală de peste un 1,2 milioane de euro și sute de ore de voluntariat.
Câștigătorii Adoptă un proiect 2021

Peste 1000 de colegi s-au implicat pentru alegerea proiectelor prioritare în Adoptă un proiect 2021. Proiectele finanțate în această ediție sunt cele propuse de către: Asociația Caravana cu Medici, Asociația Dăruiește Aripi, Asociația P.A.V.E.L și Asociația Autism Voice
Voluntarii ING pentru Adoptă un proiect

Mai mult, anual, voluntarii ING sprijină câștigătorii programului de granturi prin campanii de strângere de fonduri (Swimathon, HomeBank) sau programe de mentorat.
Împreună pentru sustenabilitate
Boardul de Sustenabilitate.
11 colegi voluntari sunt parte din Boardul de Sustenabilitate, adică echipa ce lucrează direct cu partenerii noștri din rândul organizațiilor non-guvernamentale și se asigură că implicarea noastră are un impact social pozitiv. Tot ei sunt cei alături de care creștem implicarea întregii organizații în proiecte de sustenabilitate.
Sustainability Boost Programme.
Program de pregătire, dar și de „experimentat”. Este gândit pentru colegii din echipe de business care pot integra principii de sustenabilitate în munca lor sau în alte arii ce au impact asupra mediului sau sănătății financiare. Voluntarilor din 2021 li se datorează lansarea creditului verde pentru mașini cu o dobândă mai mică pentru clienți, oferte pentru sisteme de filtrare apă pentru angajați în platforma de beneficia, precum și informații utile transmise clienților cu dificultăți financiare.
Coaliții și grupuri de lucru.
Alături de reprezentanți ai societății civile, ai altor companii și ai autorităților, suntem parte din inițiative care își propun să implementeze eficient principii de sustenabilitate în economia românească. Printre acestea, sunt incluse: Coaliția pentru economie circulară, Coaliția România Sustenabilă sau grupurile de lucru inițiate de Banca Națională a României, Amcham, Asociația Română a Băncilor, Consiliul Investitorilor Străini.