Testimoniale ale voluntarilor ING

Serge Offers, Chief Financial Officer, face parte din board-ul de sustenabilitate ING și se implică în proiecte de sănătate financiară și de mediu, dar și pentru diversitate și incluziune.

„Voluntariatul înseamnă a da ceva înapoi societății și a dona cea mai valoroasă resursă de care dispunem, timpul. Țin foarte mult la corectitudine și la crearea unui mediu în care oamenii au șanse reale de a reuși pe baza meritului.”, este de părere Serge.

Iulia Rusu, Business Strategy Lead în tribul de Creditare, a contribuit la lansarea primului credit verde pentru persoane fizice, alături de o echipă de voluntari, în cadrul Sustainability Boost Programme. Iulia face parte și din board-ul de sustenabilitate al băncii. „Dincolo de abordări de business, în board-ul de Sustenabilitate, dezbatem teme sociale și încercăm să înțelegem cum îi putem ajuta pe partenerii noștri ONG, și dincolo de finanțare.”, explică Iulia.

Simona Străuț, Manager Marketing Operations este pasionată de voluntariat și sport, pe care le îmbină prin participarea la numeroase competiții pentru susținerea cazurilor sociale. Pe lângă acestea, Simona participă la Swimathon și a fost mentor pentru o adolescentă de 18 ani. „Pentru mine, voluntariatul este altruism pur, dedicare, contribuție și empatie pentru o cauză în care cred. Este responsabilitatea de a oferi ceva înapoi.”, spune Simona.

Lavinia Ancuța, Process Implementation Coordinator, are o predilecție pentru proiectele de voluntariat din aria de sănătate financiară. Odată cu primul ei job în departamentul de colectare al unei bănci, și-a dat seama că nu este dificil să ajungem într-un impas financiar. „Educația financiară este esențială, trebuie să știm cum să ne gestionăm banii, să economisim pentru situații neprevăzute și să punem banii să muncească pentru noi.”, explică Lavinia.

Ligia Melintescu, Office Manager în ING de 17 ani, își ia energia din proiectele variate de voluntariat în care este implicată. Prin programul de granturi „Adoptă un proiect”, a reușit să strângă fonduri și să doteze o sală din școala specială pentru copii hipoacuzici pentru activități after school. „Fiecare om are ceva de dăruit, de aici cred că trebuie să începem. Putem începe cu lucruri simple, orice ajutor înseamnă ceva și mereu este util.”, este de părere Ligia.

Madalin Vamvu, Data Governance Manager, a început voluntariatul în ING odată cu participarea la turneul „Tenis Pentru Fapte bune” când a strâns o sumă de zece ori mai mare decât planificase. S-a mai implicat în workshop-uri de educație financiară, ședințe de mentorat și meditații și a participat la Swimathon. „Voluntariatul este o normalitate în ING. Și exact acest lucru este minunat, să privești astfel de inițiative ca pe un lucru absolut normal, ceva ce face parte din viața noastră de zi cu zi.”, explică Mădălin. 

Alexandra Maier, Sustainability Manager, a adus în România proiectul global ING Sustainability Boost Programme, un mix între un program de pregătire și un incubator de idei. Alături de colegii din companie, Alexandra lucrează pentru a transforma ING în „banca pentru sustenabilitate”. „Sănătatea financiară și protecția mediului nu sunt doar acțiuni responsabile social, ci un mod prin care contribuim fiecare ca peste 20-30 de ani, clienții noștri, comunitatea și banca să poată trăi într-o economie prosperă și într-un mediu sănătos.”, spune Alexandra.

Marius Gavrea, Manager Specialized Transactions, este membru în board-ul de sustenabilitate ING, voluntar în Sustainability Boost Programme și mentor prin intermediul Fundației Inimă de copil. „Sustenabilitatea are foarte multe valenţe, iar printr-un studiu desfășurat ne-am dorit să vedem ce înţeleg clienţii, care sunt obstacolele care îi împiedică să treacă la practici sustenabile. În timpul întâlnirilor cu clienţii noştri identificăm şi discutăm constant subiecte legate de sustenabilitate.”, explică Marius.