ING Economii

ING Economii

Depozitul Bonus se poate deschide cu sumele nou economisite în ING Economii.

Suma disponibilă pentru deschiderea unui Depozit Bonus = Suma economiilor în RON ale clientului* – Media soldurilor zilnice ale economiilor in RON din ultimele trei luni calendaristice încheiate**, unde:

Sold curent (ING Economii și depozite lei) – medie sold ultimele 3 luni = Depozit Bonus

*Suma economiilor în RON = Depozite standard RON + Depozite Bonus active, deschise în lunile precedente (excluzand depozitele Bonus deschise în luna curenta) + Conturi de economii, pe care clientul este titular.

**Media soldurilor zilnice a economiilor din cele trei luni anterioare pentru: Depozite standard RON + Depozite Bonus + Conturi de economii, pe care clientul este titular.

 Dacă ai deja cont curent în lei la ING Bank îți poți deschide un cont de economii prin intermediul aplicatiei ING Home Bank.

Poți transfera bani în ING Economii din orice cont curent în lei deschis la ING Bank sau la altă bancă. Pentru a transfera în contul de economii dintr-un alt cont din portofoliul tău, ai două variante:

  • Intră în Home'Bank și accesează meniul Plăți. Deschide opțiunea "Între conturile mele". Selectează contul din care vrei să transferi și contul către care vrei să transferi și suma, confirmă și semnează plata.
  • Din pagina de portofoliu, selectează contul de economii și apasă pe „Economisește”. Poți transfera o sumă o singură dată sau seta o recurență, bifând opțiunea "Economisește această sumă recurent". Poți alege suma și frecvența cu care vrei să economisești.

Când vrei să folosești banii din contul de economii, e necesar să îi transferi într-un cont curent de-al tău de la ING, de unde îi poți folosi apoi pentru plăți, transferuri sau orice ai nevoie. Nu ai posibilitatea să transferi bani direct din contul de economii către contul unei alte persoane, ci doar trecând mai întâi prin pasul de transfer în contul tău curent. Pașii sunt următorii: 

  • Accesează meniul Plăți. Deschide opțiunea Între conturile mele. Selectează contul din care vrei să transferi și contul către care vrei să transferi și suma, confirmă și semnează plata.

Poți oricând să modifici sau să ștergi plățile recurente către conturile tale de economii, accesând în Home’Bank meniul Plăți - Alte plăți - Plăți planificate - Plăți recurente. Selectează plata și apoi opțiunea de editare sau ștergere. 

Nu există o sumă minimă pe care să fie necesar să o ai în contul de economii. Există însă o sumă maximă pentru care se acordă dobânda bancară de 1.000.000 lei/cont. 

Nici la ING Depozit Bonus nu ai o sumă minimă obligatorie. Poți deschide depozit Bonus cu orice sumă reprezentând “bani noi”. Poți avea cel mult 5 milioane lei în depozite Bonus și maxim 10 depozite Bonus în același timp.

Nu ai comisioane pentru deschiderea, administrarea sau închiderea conturilor de economii. Nu ai comisioane nici pentru încasările în ING Economii sau pentru transferurile din acest cont.

Sumele depuse în conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București în conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de către clienții persoane fizice şi juridice sunt garantate în limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numărul conturilor deținute.

Contul de economii se poate închide direct din ING Home'Bank daca soldul este 0. Este suficent să intri în meniul "Mai multe", selectând contul dorit pe care vrei să îl inchizi și să selectezi opțiunea Închide contul.

La ING îți poți deschide conturi de economii doar în lei și doar dacă ai deja deschis cel puțin un cont curent în lei. Pentru a deschide un cont de economii, aceesează zona Economii din pagina de portofoliu din Home'Bank, apoi apasă pe semnul "+". Selectează din meniul afișat ING Economii - Deschide cont. Dacă dorești, poți alege o sumă pe care să o transferi în acest cont după ce se finalizează deschiderea. Alege contul curent din care vei face transferuri în contul de economii (ulterior deschiderii contului, vei putea transfera în acest cont din orice cont curent în lei deschis la ING Bank sau la altă banca, indiferent de contul selectat în acest pas). În pagina următoare, poți alege o zi în care să se efectueze plata recurentă din contul curent în acest cont, precum și un nume pe care vrei să îl dai contului.  Îți poți deschide maximum 10 conturi de economii în același timp.

Dobânda aferentă conturilor tale de economii se încasează chiar în contul de economii la finalul ultimei zile calendaristice din lună (dacă în luna respectivă ai avut sume în contul respectiv, raportat la numărul de zile în care au rămas în cont). În raportul de tranzacții aferent contului vei regăsi încasarea dobânzii cu denumirea "Actualizare dobândă" și vei putea vedea care este Principalul (suma finală virată în cont după reținerea impozitului pe dobândă), precum și suma reținută la sursă ca Impozit pe dobândă.

Pentru a emite un extras de cont pentru un depozit activ, accesează pagina de portofoliu din Home'Bank, zona Economii, selectează depozitul - Raport tranzacții. Dacă depozitul a fost lichidat și ai nevoie de un extras de cont pentru acesta, e necesar să ne contactezi. De asemenea, poți regăsi încasarea aferentă lichidării depozitului la nivelul extrasului de cont al contului din care acesta a fost constituit, unde încasarea cuprinde atât principalul, cât și dobânda aferentă. 

Poți alege ce nume dorești pentru conturile tale, accesând în Home'Bank contul la nivel de portofoliu - Mai multe - Personalizare cont. Modificarea se reflectă doar asupra afișării acestora în Home'Bank, nu asupra IBAN-ului. 

Pentru a emite un extras de cont în care să îți fie afișate dobânzile încasate pe un cont de economii, accesează în Home'Bank contul de la nivel de portofoliu - Economii. Selectează Mai multe - Raport tranzacții, selectează perioada și, unde apare iconița de lupă (căutare), scrie "dobanda". Îți vor fi afișate toate încasările de dobândă din perioada selectată. Dacă dorești să descarci acest extras de cont, accesează iconița săgeată îndreptată în jos din colțul dreapta sus al ecranului.

Ai mai multe variante pentru a deschide un Depozit Bonus din Home'Bank:

  • La nivelul portofoliului, selectezi contul de economii din care dorești să îl deschizi - Deschidere Depozit Bonus
  • Accesezi meniul Produse - Economii și investiții - Depozit Bonus

Pentru a verifica dobânda aferentă contului de economii, contului de economii copii sau depozitelor, te rugăm să consulți paginile dedicate acestor produse de pe ing.ro - secțiunea Economii și investiții sau lista de dobânzi din partea de jos a site-ului - Rate și dobânzi.

Depozite la termen

Depozite la termen

Suma minimă este 1.000 lei. Odată constituit depozitul pe o anumită sumă, aceasta nu mai poate fi modificată. Dacă se dorește ca suma să fie modificată, e necesar ca depozitul la termen deja creat să fie lichidat, cu mențiunea că dobânda acumulată pentru respectivul depozit se va pierde.

Poți alege să deschizi depozite in lei pe 3 luni, pe 6 luni sau pe 1 an. Depozitele la termen în euro se pot deschide pe o luna, 3 luni sau pe 1 an. Depozitul bonus se deschide pe o perioadă de 4 luni. Toate depozitele (la termen și Bonus) se deschid fară reînnoire automată.

În oferta bancii, în prezent depozitele se pot deschide doar în RON si Euro.

Trebuie sa știi că poti deschide cel mult 10 depozite Bonus pentru tine.

Nu ai comisioane pentru deschidere, administrare și lichidare pentru niciun tip de depozit la termen.

Pentru a constitui un depozit, trebuie sa detii un cont curent in aceeasi valuta deschis la ING Bank, pentru care se aplica comisioanele corespunzatoare contului respectiv.

Dacă ai deja cont curent în lei la ING Bank, îți poți deschide un depozit prin ING Home'Bank în secțiunea Produse și servicii - Economii și invesții - Depozite la termen.

Titularul poate desemna mandatați pe depozit doar prin intermediul aplicației Home`Bank. Este necesar că mandatații să aibă deja relație contractuală deschisă la ING Bank. Dacă mandatatul pe cont este cel care înființează depozitul, atunci acesta va fi automat mandatat și pe depozitul creat de acesta.

Dacă deja ai înființat depozitul, intră în Home`Bank, selectează depozitul, apoi Împuterniciri - Adaugă o persoană, citește detalii privind accesul la depozitul tău și urmează pașii din aplicație. Persoana pe care dorești să o împuternicești va primi prin SMS invițatia ta și are la dispoziție 10 zile să accepte.

Dacă lichidezi depozitul înainte de scadență, pierzi dobânda acumulată (cu excepția depozitului Bonus, pentru care se acordă dobânda acumulată până în acel moment). Îl poți închide oricând din Home'Bank prin selectarea depozitului dorit din meniul Economii–Lichidare depozit.

La data maturității, depozitul se va închide singur, iar tu vei primi dobânda în contul sursă din care ai deschis acest depozit.

Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

10% aplicabil persoanelor fizice rezidențe fiscal în România, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care România are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

La dată scadenţei, Banca va plăti dobânda de Depozit, conform Ratei Dobânzii stipulate în Cererea deconstituire a Depozitului la termen, începând cu Data Constituirii Depozitului. Dobânda va fi calculată în baza unui an calendaristic de 360 zile şi a numărului efectiv de zile care au trecut. Atât dobânda Depozitului, cât şi dobânda de cont curent se vor calcula după următoarea formulă: D=C*%*n/N, unde D=dobânda, C=soldul contului, %=procentul de dobândă aferent tipului de depozit/cont, n=numărul efectiv de zile pentru care se calculează D, N=360.

Trebuie să știi că în fiecare zi, între orele 22-00, se execută sfârșitul zilei bancare, iar în acest interval este posibil să nu poți efectua anumite operațiuni.

Pentru un sumar al veniturilor din dobânzi îmi poți cere să te transfer la un specialist, tastand de exemplu "Legatura cu un agent"

ING Economii copii

Cât costă?

Nu există comisioane pentru deschiderea, administrarea sau închiderea contului ING Economii pentru Copii. Și nici pentru încasările în acest cont, pentru transferuri sau pentru cardurile atașate.

Cum deschid ING Economii pentru Copii?

Trebuie doar să vii într-un ING Office cu actul tău de identitate și cu certificatul de naștere al copilului minor in original (ia cu ține și cartea lui de identitate, dacă a împlinit 14 ani) și îți deschidem contul de economii pe loc. Pentru a deschide contul, părintele și copilul trebuie să fie cetățeni români cu rezidență română.

Poți economisi orice sumă, oricât de mică. Suma maximă pentru care se bonifica dobânda este de 500.000 lei/cont.

Dacă ai mai mulți copii poți deschide câte un cont pentru fiecare dintre ei. Iar dacă vrea și celălalt părinte să economisească separat, poate deschide, la rândul său, un alt cont de economii pe numele copilului.

Poți să alimentezi contul ING Economii pentru Copii prin transfer din orice cont curent în lei, deschis la ING Bank sau la altă bancă. Ca să economisești în fiecare lună, îți poți programa o plata recurentă din contul tău curent în contul ING Economii pentru Copii.

O altă metodă prin care poți alimenta contul este prin depuneri de numerar cu cardul atașat la bancomatele ING.

Dacă vrei să folosești banii economisiți, îi poți transferă în orice cont dorești, de la ING Bank sau de la altă banca prin Home'Bank. Și bineînțeles, îi poți retrage de la bancomatele ING.

Ca reprezentant legal, poți cere emiterea unui card doar în ING Office, în baza actelor de identitate - atât al tău, cât și al, copilului.

Trebuie să știi că ING Economii pentru Copii poate fi deschis doar de părinții reprezentanți legal. Dacă și alte persoane (bunici etc.) vor să economisească, la rândul lor, pentru copil, pot face transfer în contul copilului sau pot depune la bancomatele ING bani direct în contul copilului, fara a fi necesara utilizarea unui card, pe baza de cod de depunere numerar, ce se poate elibera in ING Office-uri.

Actualizarea datelor copilului tău nu este posibilă din Home'Bank. Te așteptăm, astfel, să ne vizitezi în orice ING Office, cu actul tău de identitate și cu certificatul de naștere al copilului (ia cu tine și cartea lui de identitate, dacă a împlinit 14 ani).

Ce primesc?

După ce copilul împlinește 18 ani își va administra singur contul de economii. Va fi nevoie doar să vină cu actul de identitate la bancă, pentru a-și actualiza datele. Astfel, va putea beneficia și de alte produse ING. Din acel moment, toate cardurile legate de contul de economii pentru copii vor fi anulate și numai copilul va putea să administreze contul.

Round Up

Round Up

Dacă activezi RoundUp, se rotunjesc în contul de economii cumpărături pe care le-ai plătit cu cardul de debit sau cu telefonul, astfel:

  • Plățile cu cardul de debit la POS
  • Plățile cu cardul online
  • Plățile cu telefonul la POS, prin Google Pay sau Apple Pay

Plățile cu cardul de credit sau transferurile din Home’Bank către alte conturi nu se rotunjesc cu RoundUp. 

Sumele rotunjite cu Round Up se duc automat din contul tău curent în contul de economii. Dacă ai mai multe conturi de economii, îl poți alege în momentul activării pe cel pe care îl dorești. Îți poți crea un cont de economii special pentru Round Up. Poți deține maximum 3 conturi de economii in total.

Poți transfera oricând dorești sumele economiste cu Round Up din contul tău de economii în contul tău curent. Intră în Home'Bank și accesează meniul Plăți. Deschide opțiunea "Între conturile mele". Selectează contul din care vrei să transferi și contul către care vrei să transferi și suma, confirmă și semnează plata.

Din momentul în care ți-ai activat Round Up, acesta îți apare în pagina principală din Home’Bank, în secțiunea economii, cu statusul „Activ”. Apeși pe „Vezi detalii” și acolo poți modifica valoarea acceleratorului, plafonul maxim, contul curent din care economisești sau contul de economii în care se strâng banii.

Din momentul în care ți-ai activat Round Up, acesta iți apare în pagina principală din Home’Bank, secțiunea economii cu statusul "Activ". Apeși pe "Vezi detalii" și apoi ai posibilitatea să dezactivezi serviciu

Nu, Round Up se activează doar în Home’Bank -  fie din aplicația de mobil, fie direct în browser de pe calculatorul tău.

Dacă nu ai sold suficient în contul curent pentru Round Up, tranzacția din contul curent în contul de economii pur și simplu nu se efectuează. 

Round Up rotunjește prin adaos fiecare plată cu cardul de debit sau cu telefonul (la POS sau online), până la următorul multiplu de 5. De exemplu: faci o cumpărătură de 7 lei - prețul rotunjit este 10 lei. Cu Round Up, diferența de 3 lei se duce în contul de economii. Un alt exemplu: la cumpărături de 91 lei, prețul rotunjit este de 95 lei. Cu Round Up, diferența de 4 lei se duce automat în contul de economii.

Poți să economisești mai mult dacă alegi să înmulțești suma aleasă cu un accelerator de: X2/X5/X10. De exemplu, dacă alegi accelerator X5: pentru o plată de 7 lei, prețul rotunjit este de 10 lei. Diferența de 3 lei (pe care ai fi primit-o la Round Up simplu) se înmulțește cu 5, astfel că vei economisi 15 lei.  

Ca să ai un control mai mare, dacă alegi multiplicatorul X 5 sau X 10, îți poți seta și un plafon maxim lunar de economisire prin Round Up.

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?