ING Card Complet

Cu și despre schimburile valutare

ING aplică același curs valutar standard pentru toate tranzacțiile: fie cele din Home’Bank, fie cele cu cardul. Poți vedea acest curs oricând în Home’Bank sau pe ing.ro, în secțiunea Utile - Curs valutar persoane fizice. 

Dacă încasezi cel puțin 700 de lei și faci cel puțin o plată pe lună sau ești client ING Gold ai un curs valutar personalizat, aplicabil la toate tranzacțiile tale, în limita lunară a 10.000 lei standard, respectiv 20.000 lei pentru clienții ING Gold. 

În fiecare lună calendaristică se va contoriza automat valoarea totală a tranzacțiilor ce implică schimb valutar pe care le faci în luna respectivă. Pentru toate tranzacțiile făcute cu valoare totală sub limita de 10.000 de Lei se va aplica cursul personalizat, iar pentru cele care depășesc, se va aplica cursul standard. 

În prima zi a următoarei luni, contorul se va reseta, iar tu vei beneficia de cursul personalizat pentru tranzacțiile din noua lună.
În anumite cazuri, tranzacțiilor tale li se va aplica un curs la o medie ponderată dintre cursul standard si cel personalizat. De exemplu:

  • Nu ai făcut nicio tranzacție ce implică curs valutar și faci o tranzacție de echivalentul a 30.000 de Lei. În acest caz, cursul valutar se va aplica astfel: cursul personalizat pentru primii 10.000 de Lei și cursul standard pentru restul de 20.000 de Lei. Pentru toate tranzacțiile următoare ce implică schimb valutar din aceea lună, se va aplica cursul standard.
  • Ai utilizat deja 6.000 de Lei din limită și faci o tranzacție de echivalentul a 5.000 de Lei. Cursul valutar se va aplica astfel: cursul personalizat pentru primii 4.000 de Lei și cursul standard pentru restul de 1.000 de Lei. Pentru toate tranzacțiile următoare ce implică schimb valutar din aceea lună, se va aplica cursul standard.
  • Ai utilizat deja 10.000 de Lei din limită și faci o tranzacție de echivalentul a 1.000 de Lei. Se va aplica cursul standard pentru tranzacția de 1.000 de Lei și pentru toate tranzacțiile următoare ce implică schimb valutar din acea lună.

Procesului de decontare a tranzacțiilor este complex, astfel pot apărea diferențe între cursul publicat pe ing.ro și cel la care s-a decontat tranzacția ta.

Acest lucru se datorează faptului că momentul autorizării diferă de cel al decontării, iar cursul ING poate varia în acest interval. În plus, ING decontează în lei sau euro toate tranzacțiile cu cardul, deci dacă faci o plată în dolari sau alte valute, aceasta va ajunge în decontare la ING în euro, conversie dolar-euro făcându-se la cursul Visa.

Ce trebuie să știu despre plăți și transferuri

Pentru transferurile în lei efectuate în România, intervalele de procesare sunt: 

- În aceeași zi către un cont ING Bank sau către un cont deschis la altă bancă participantă la Schema SCT Instant RON, pentru transferuri in lei mai mici de 50.000 RON 
- În aceeaşi zi către un cont deschis la altă bancă, pentru transferurile in lei care nu sunt eligibile pentru Schema SCT Instant RON şi au fost trimise spre procesare până în ora 18:00 într-o zi lucrătoare. Altfel, transferul in lei se va procesa în următoarea zi bancară.

  • Nume Beneficiar;
  • IBAN beneficiar (conform IBAN-ului introdus în ING Home`Bank va apărea automat banca beneficiară);
  • Suma;
  • Detaliile de plată (ce reprezintă transferul).

Dacă vrei să afli imediat când ți-a intrat în cont salariul (sau orice alt tip de încasare), atunci activează serviciul Alerte Push din ING Home’Bank. Oriunde ai fi, în țară sau în străinătate, atunci când îți intră banii, primești instant un mesaj de informare pe telefon.

Dacă ai nevoie de un extras de cont, ai în Home'Bank mai multe variante să îl descarci sau doar să îl vizualizezi:

- de la nivelul paginii de portofoliu, selectează contul pentru care dorești să vizualizezi extrasul - Mai multe - Extras de cont (valabil pentru lunile încheiate)
- de la nivelul paginii de portofoliu, selectează contul pentru care dorești să vizualizezi extrasul - Raport tranzacții - accesează iconița săgeată îndreptată în jos din colțul dreapta sus al ecranului. Aici vei avea opțiunea de a descărca un extras de cont pe ce perioadă vrei sau un extras de cont lunar
- din meniul Rapoarte din partea de jos a ecranului - accesează iconița săgeată îndreptată în jos din colțul dreapta sus. Aici vei avea opțiunea de a descărca un extras de cont pe ce perioadă vrei sau un extras de cont lunar

În meniul destinat Raportului de tranzacții, în partea de sus ai o lista cu care ai posibilitatea de a face următoarele filtre:

- filtre legate de perioadă (precompletat cu "Ultimele 3 luni") - poți alege o perioadă de maximum 24 de luni pentru un raport de tranzacții, dar perioada poate începe cu câte luni sau ani în urmă ai nevoie. În schimb, poți descărca un extras de cont pe o lună încheiată doar pe ultimii doi ani.
- filtre legate de valori (precompletat cu "Toate valorile") - poți alege un interval de sume pe care să le vizualizezi
- filtre legate de intrări/ieșiri (precompletat cu "Intrări/Ieșiri") - poți selecta doar sumele care au intrat în cont, respectiv sumele care au ieșit (plăți, transferuri, retrageri numerar)
- filtre legate de tipul tranzacției (precompletat "Cu card/fără card) - cu card sau fără
- poți căuta anumite operațiuni accesând simbolul lupă din partea de sus
- poți descărca extrasul de cont accesând iconița săgeată îndreptată în jos din colțul dreapta sus al ecranului, aplicând oricare dintre filtrele menționate

Depinde de două lucruri: dacă e plată cu cardul sau transfer și dacă a fost deja procesată sau nu (vezi în Home’Bank - Rapoarte dacă apare pe extrasul de cont sau e încă la “Tranzacții în așteptare”).

Vezi ce situație ți se potrivește:

  • Pentru plăți cu cardul în așteptare – doar comerciantul o poate anula în această etapă, noi nu putem interveni. Îți recomandăm să-l contactezi pentru anulare, e cea mai simplă cale. Dacă nu reușești să rezolvi, ne poți contacta doar după ce se finalizează plata pentru a încerca să recuperăm suma.
  • Pentru plăți cu cardul finalizate – ne poți cere să inițiem o investigație direct din Home’Bank – Rapoarte – selectezi tranzacția – Am nevoie de ajutor. Vom face tot posibilul să recuperăm banii, dar nu putem garanta un rezultat favorabil.
  • Pentru transferuri în așteptare – ne poți contacta din Home’Bank – Mai multe – Contact ING.
  • Pentru transferuri finalizate – dacă știi persoana la care au ajuns eronat banii, ia legătura cu ea și încearcă să rezolvi direct. Altfel, contactează-ne din Home’Bank – Mai multe – Contact ING și vom încerca să recuperăm banii printr-o investigație de retur.

Niciodată, sub nicio formă, nu trebuie să furnizezi codul PIN atunci când faci o plată cu cardul. Codul PIN trebuie să fie cunoscut doar de ține și nu trebuie transmis unei alte persoane.

Limita maximă de transfer din HomeBank este stabilită în funcție de mai mulți factori meniți să asigure securitatea plății. Nu există o sumă exactă de la care aplicația să nu te mai lase să realizezi transferuri într-un interval de timp dat. Așa că, inițiază plata pe care ți-o dorești și vei primi instrucțiunile necesare direct în aplicație.

ING debitează contul din care se face plata facturilor de utilități doar la data și cu suma indicată de fiecare furnizor de utilități. Unii furnizori au serviciul de repetare automata a plății dacă aceasta nu s-a procesat cu succes la data indicată de ei inițial, iată câteva exemple:  

ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI SA si APA CANAL 2000 SA PITEȘTI
· se încearcă reinstructarea în termen de 5 zile lucrătoare, în cazul în care nu ai avut fonduri suficiente

SC LEASERPLAN ROMANIA SRL
· se încearcă reinstructarea în termen de 3 zile lucrătoare, în cazul în care nu ai avut fonduri suficiente

VODAFONE
· se încearcă reinstructarea în termen de 5 zile lucrătoare, în cazul în care nu ai avut fonduri suficiente

NN ASIGURARI SA ING Health Protect și polițe ING Vita Protect
· se încearcă reinstructarea în termen de 12 zile lucrătoare, în cazul în care nu ai avut fonduri suficiente

Pentru toți ceilalți furnizori și în cazul în care factura depășește suma maximă setată pentru plata automată a facturii, este nevoie să faci plata facturii manual. 

 

Poți face o plată între două conturi deschise la ING dacă acestea sunt deschise în aceeași valută. În cazul în care contul beneficiar deschis la ING nu permite încasări în valuta aleasa de tine pentru transfer, în Home'Bank va fi afișat un mesaj de eroare. Pentru transferurile către conturi deschise la altă bancă, ia legatura cu beneficiarul plății pentru a te asigura că ai toate detaliile necesare, inclusiv despre valuta transferului.

Plățile recurente

Poți împuternici banca să efectueze plăți periodice în numele tău prin transferarea unor sume fixe la date stabilite, către alte conturi proprii sau ale altor clienţi (ai ING Bank sau ai altor bănci). Activarea acestui serviciu se face din Home'Bank, alegând opțiunea "Salvează că plata planificată - Recurent" din formularul de plata în lei. Poți stabili frecvența plăților săptămânal sau lunar, iar, la data aleasă (sau în ziua lucrătoare următoare), contul indicat de tine va fi debitat. 
În ziua aleasă de tine, vom încerca de mai multe ori să procesăm plata, așa că poți alimenta contul și în ziua aleasă pentru plata programată.

Plățile la termen 

Poți împuternici banca să efectueze o plată viitoare în numele tău prin transferul unei sume fixe la dată aleasă de tine în viitor (sau în ziua lucrătoare următoare). Activarea acestui serviciu se face din Home' Bank alegând opțiunea "Salvează că plata planificată - La termen" din formularul de plata în lei.

Plățile planificate salvate pot fi consultate, editate sau șterse din Home' Bank - meniul Plăți - opțiunea Plăți planificate.

Dacă aștepți să primești o sumă în lei și ai furnizat un cont ING cu IBAN valid, activ și care permite creditarea, vei încasa banii după cum urmează:
 
- Vei încasa imediat suma în lei, dacă banii au fost trimiși dintr-un cont ING sau din altă bancă prin serviciul instant, chiar dacă este o zi nelucrătoare.
- Pentru sumele în lei trimise din altă bancă, vei încasa cel mult în următoarea zi lucrătoare, în funcție de orele de procesare ale băncii ordonatoare, dacă această bancă nu este participantă la Schema de Plăți Instant.

În cazul plăților către un cont de trezorerie, câmpul destinat CUI Instituție Beneficiară trebuie completat după cum urmează: 

  • CUI beneficiar: dacă beneficiarul deține cod fiscal
  • CNP/CUI ordonator: toate celelalte situații

O plată aflată în statusul "plată în așteptare" nu poate fi urgentată.

Dacă plata a fost instructată la finalul zilei (intervalul orar 21-24), este posibil ca în acest moment al zilei să aibă loc anumite procese interne care pot întârzia actualizarea informațiilor despre tranzacțiile tale pentru o perioada scurtă de timp. Transferul însă se va efectua, iar informațiile vor fi actualizate în cel mai scurt timp.

Intră în Home'Bank și accesează meniul Plăți.

Deschide opțiunea care ți se potrivește:

  • Plată in lei. Selectează contul din care vrei să faci plata și completează detaliile destinatarului, suma și detaliile transferului, apoi confirmă și semnează plata. Poți alege apoi să o instructezi în viitor sau recurent sau să o salvezi în lista "Plata Favorite" pentru a o utiliza în plăți ulterioare.
  • Plată în valută. Selectează contul din care vrei să faci plata și completează detaliile destinatarului, suma și detaliile transferului, apoi confirmă și semnează plata.

Din optiunea "Plăți Frecvente" din meniul Plăți, poți iniția plăți pornind de la o tranzacție recentă, având astfel la îndemână cea mai rapidă cale pentru a iniția o plată.

Intră în Home'Bank și accesează meniul Plăți.

Deschide opțiunea Plată între conturile mele.

Selectează contul din care vrei să transferi și contul către care vrei să transferi și suma, confirmă și semnează plata.

Plățile tale instructate cu date eronate despre numele beneficiarului plății vor fi instructate cu succes dacă IBAN-ul sau contul destinatarului sunt introduse corect. În situația puțin probabilă în care o plată va fi oprită din cauza unei discrepanțe între numele beneficiarului de cont și cel introdus de tine în formularul de plată, banii vor fi returnați în contul tău și vei putea relua plata.

În cazul unei încasări în care moneda contului beneficiar diferă de moneda ordinului de plată, Banca va converti automat fondurile primite în moneda care corespunde contului beneficiar menționat în ordinul de plată. Toate aceste operațiuni de schimb valutar vor fi efectuate la cursul de schimb al Bancii valabil în momentul creditării contului.

Mergi la lista Plăților tale favorite accesând meniul Plăți. Uneori, această listă o vei găsi în secțiunea Alte plăți, în cazul în care ai ales alte opțiuni în topul opțiunilor tale de vizualizare. Alege pictograma de ștergere afișată în dreptul fiecărei plăți și confirmă apoi acțiunea de ștergere.

Suma va fi returnată în decurs de câteva zile în contul din care s-a efectuat transferul, iar încasarea de retur va fi evidențiată pe extrasul de cont. 

Pentru transferuri în așteptare – îmi poți cere să te transfer la un specialist, tastând de exemplu "Legatura cu un agent".

Pentru transferuri finalizate – ia legătura cu furnizorul și încearcă să rezolvi direct. În astfel de cazuri, suma se scade automat din factura viitoare.

Dacă primești o eroare atunci când vrei să plătești o factură din Home'Bank, motivele pot fi:

  • Sold insuficient - asigură-te că ai în cont suma suficientă pentru plata facturii
  • Date introduse greșit - verifică dacă ai introdus informațiile în formatul solicitat, în funcție de furnizorul selectat
  • Finalul de zi bancară - dacă încerci să faci plata în ultimele ore ale zilei, e posibil să primești o eroare, caz în care îți va fi afișat un banner în Home'Bank. În acest caz, te rugăm să încerci mai târziu.

Pentru a activa plata automată a facturilor, accesează Plăți - Facturi - Adu-ți facturile aici. Alege furnizorul din listă și urmează pașii. Pentru furnizorul selectat trebuie introduse datele specifice facturii/abonamentului (acestea sunt diferite in functie de furnizor), iar dupa introducerea datelor este necesară continuarea procesului de activare.

Dupa adaugarea furnizorului, acesta va fi afișat în meniul Facturile mele.

Pentru activarea "Plata automata" apasa pe butonul cu aceeași denumire și se va deschide un ecran de stabilire a sumei maxime pentru plată.

Pentru dezactivare, apeși pe butonul de plată automată și se deschide un ecran prin care confirmi dezactivarea plății automate setate.

Mandatul de plată automată a facturilor se activează în maxim 5 zile lucrătoare din momentul solicitării. Dacă scadența facturii este în acest interval sau a trecut, aceasta nu se va plăti automat și va fi necesar să faci plata manual, urmând ca plata automată să intre în vigoare de la scadența următoare. 

Da, poți plăti o factură scanând codul QR de pe aceasta. Pentru a face acest lucru, accesează în Home'Bank Plăți -Alte Plăți - Scanează QR.

Da, atâta timp cât ai datele corecte ale facturii pentru a fi introduse în detaliile de plată, poți face plata în numele altei persoane, inclusiv dintr-un cont propriu.

Nu se pot constitui mai multe mandate având același cod de client. Se activează un singur mandat cu codul de client, iar dacă există mai multe locuri de consum pe un cod de abonat, facturile se vor trimite spre debitare pe același mandat având scadențe diferite/ sau cumulat, în funcție de solicitarea furnizorului.

Pentru transferurile în lei efectuate în România, intervalele de procesare sunt:

  • În aceeași zi către un cont ING Bank sau către un cont deschis la altă bancă participantă la Schema SCT Instant RON, pentru transferuri in lei mai mici de 50.000 RON 
  • În aceeaşi zi către un cont deschis la altă bancă, pentru transferurile in lei care nu sunt eligibile pentru Schema SCT Instant RON şi au fost trimise spre procesare până în ora 18:00 într-o zi lucrătoare. Altfel, transferul in lei se va procesa în următoarea zi bancară.

Cât mă costă?

Comisionul de administrare al contului ING Card Complet este ZERO dacă încasezi cel puțin 700 lei și faci cel puțin o plată pe lună. În caz contrar, ING Card Complet costă 9 lei pe lună.

Ca să ai comision de administrare lunară ZERO pentru ING Card Complet si multe alte beneficii trebuie să îndeplinești cumulativ 2 condiții:

  •  Încasezi lunar un venit recurent de minimum 700 Lei în cont*.

Când spunem venituri recurente provenite din salarii, pensii, chirii etc, fără a se considera venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc, transferurile între conturi proprii sau schimburile valutare

  • Faci cel puțin o plată pe lună.

O plată înseamnă că folosești cardul tău ING pentru a cumpăra online sau în magazin, plătești facturi în Home’Bank sau transferi bani unui prieten.

*Valabil pentru venituri recurente și cel puțin o plată pe lună. Venituri recurente înseamnă salariu sau alte tipuri de încasări lunare în Lei, în contul ING Card Complet, în valoare de minimum 700 de Lei: încasarea oricărui tip de venit recurent de la o companie sau PFA; încasări lunare de la o persoană fizică (de exemplu chirii, încasări de la rude etc.); depunere lunară a salariului în cont la bancomatul ING. Plată lunară se referă la o plată cu cardul atașat contului ING Card Complet  în magazin sau online, plata unei facturi sau un transfer în Lei din Internet Banking către alte conturi decât cele proprii.

Dacă îndeplinești cele două condiții de venit recurent și o plată cu cardul, ai următoarele beneficii:

  • Zero comision de administrare
  • Curs valutar avantajos, în limita a 10.000 Lei pe lună calendaristică
  • Zero comision de retragere de la orice bancomat (ATM) din lume dacă retragi cu cardul de lei**
  • Zero comision de încasare, transfer sau plată*** atât în lei cât și în euro

** Unele bănci/terminale din România și străinătate practică comisioane de acces la bancomate. ING nu are niciun control asupra acestui tip de taxe. Înainte de a retrage banii, citește cu atenție mesajele de pe ecranul bancomatului.

***Plățile de tip „jocuri de noroc” realizate cu cardul au un comision de 4,9 lei sau 1 eur per tranzacție, plus 2,2% din suma tranzacției, in functie de valuta contului.

Lista completă de taxe si comisioane este disponibilă pe ing.ro, secțiunea Utile. 

Dacă nu îndeplinești oricare dintre cele 2 condiții, plătești:

- 9 lei/lună comision de administrare a contului curent
- un comision fix de 5 LEI/tranzacție la transferurile interbancare în LEI sau EURO.
- pentru retragerile în LEI sau EURO de la bancomatele ING și ale altor bănci din România, un comision de 1% (minim 5 Lei) dacă retragi cu cardul de LEI
- pentru retragerile in valută din străinătate, un comision de 5 LEI dacă retragi cu cardul de LEI, respectiv 5 EURO dacă retragi cu cardul de EURO

Totuși, ai ZERO comisioane pentru:
- Încasări de la orice bancă
- Depuneri și consultarea soldului la bancomatele ING
- Emiterea și administrarea primului card Visa Contactless și a cardurilor virtuale
- Serviciul de Internet Banking, Home’Bank cu Parola si SMS
- Plăți cu cardul la comercianți dn Romania sau străinătate, online și în magazine*

* Plățile de tip "jocuri de noroc" realizate cu cardul au un comision de 4,9 LEI sau 1 EURO per tranzacție, plus 2,2% din suma tranzacției, in functie de valuta contului.

Comisionul de emitere este 0 la emiterea primului card instant în lei și euro atașat primului cont curent în lei și euro şi doar dacă s-au solicitat împreună deschiderea contului şi emiterea cardului. În toate celelalte situaţii (ex. emiterea primului card instant solicitat ulterior deschiderii unui cont ING Card Complet, etc), comisionul de emitere card instant este în cuantum de 20 de lei/card. Comisionul de emitere a cardurilor embosate este 0, atat în cazul primului card emis, cat și a celor emise ulterior. 

Comisionul de administrare card (emis instant sau nu) este 0 doar pentru un singur card activ emis pe numele titularului de cont atașat unui cont curent. Dacă un cont curent în LEI  are atașate mai multe carduri active emise atât pe numele titularului de cont cât și pe numele altor persoane, se va aplica comisionul de administrare de 2 lei/card/lună începând cu al doilea card activ emis pe numele titularului de cont atașat aceluiași cont. În cazul cardurilor în valuta, comisionul de administare este 0, indiferent de numarul cardurilor detinute.

Comisionul de trimitere prin curier a unui card embosat este 18 lei (atât primul card atasat contului, cât și cardurile emise ulterior sau suplimentare).

Pentru mai multe informații poți verifica Lista de taxe și comisioane, disponibilă pe ing.ro, secțiunea Utile. 

E suficient să încasezi cel puțin 700 de Lei în unul dintre conturi și să faci cel puțin o plată pe lună pentru a avea gratuitate la toate conturile tale curente ING Card Complet, cu toate beneficiile asociate.

Dacă nu îndeplinești condițiile de mai sus pentru niciunul dintre conturile tale, plătești comision de administrare la fiecare dintre ele și nu ai beneficiile asociate incluse.

Pentru mai multe informații poți verifica Lista de taxe și comisioane, disponibilă pe ing.ro, secțiunea Utile. 

Da, dacă încasezi lunar pensia de la CNPAS (Casa Națională de Pensii și Asigurări Sociale), MIRA sau MAPN, ai comisioane zero pentru administrarea contului, cardului și retragerile de la bancomatul ING, indiferent de suma încasată.

Administrarea contului nu are comision zero dacă încasezi alocația copiilor în cont.

Da, serviciul ING Home’Bank cu parolă și SMS este gratuit pentru toți clienții. 

Retrageri în țară:

  • Dacă îndeplinești condițiile de gratuitate ING Card complet sau ai activă opțiunea Gold și retragi EURO cu cardul de LEI de la ATM-urile ING de EUR sau ATM-urile altei bănci din România, comisionul este 0
  • Dacă nu indeplinești condițiile de gratuitate ING Card complet și retragi EURO cu cardul de LEI de la ATM-urile ING de EURO sau ATM-urile altei bănci din România, comisionul este de 1% din sumă, minim 5 lei
  • Indiferent dacă îndeplinești sau nu condițiile de gratuitate ING Card complet sau dacă ai sau nu activă opțiunea Gold, ai un comision de 0.5% din suma retrasă dacă retragi cu cardul de EURO de la ATM-urile ING de EURO sau de 5 EURO dacă retragi cu cardul de EURO de la ATM-urile altei bănci din România.

Retrageri în străinătate:

  •  Dacă îndeplinești condițiile de gratuitate ING Card complet sau ai activă opțiunea Gold și retragi valută cu cardul de LEI de la ATM-uri din străinătate, comisionul este 0*
  • Dacă nu îndeplinești condițiile de gratuitate ING Card Complet și retragi valută cu cardul de LEI de la ATM-uri din străinătate, comisionul este de 5 lei*
  • Indiferent dacă îndeplinești sau nu condițiile de gratuitate ING Card complet sau dacă ai sau nu activă opțiunea Gold, dacă retragi cu cardul de EURO de la ATM-uri din străinătate, comionul este de 5 EURO*

* Unele bănci/terminale din România și străinătate practică comisioane de acces la bancomate. ING nu are niciun control asupra acestui tip de taxe. Înainte de a retrage banii, citește cu atenție mesajele de pe ecranul bancomatului.

Cele două condiții pe care trebuie să le îndeplinesti cumulativ pentru a beneficia de gratuitate sunt încasarea venitului lunar recurent de minimum 700 lei și efectuarea unei plăți lunare. Acestea sunt verificate lunar şi vei începe să beneficiezi de gratuitate după ce îndeplinești cele două condiții cumulativ cel puțin 2 dintre ultimele 3 luni încheiate. În cazul în care nu le vei mai îndeplini în cel puţin 2 dintre ultimele 3 luni încheiate, se vor aplica taxele şi comisioanele aferente ING Card Complet fără venituri recurente.

Chiar dacă ai gratuitate, plățile de tip „jocuri de noroc” realizate cu cardul au un comision aferent, pe care îl regăsești în Lista de taxe și comisioane de pe ing.ro. De asemenea, pentru retragerile de numerar, unele bănci/terminale din România și străinătate practică comisioane de acces la bancomate. ING nu are niciun control asupra acestui tip de taxe. Înainte de a retrage banii, citește cu atenție mesajele de pe ecranul bancomatului.

ING Card Elementar este un cont de plăți cu servicii de bază pentru clienții care nu au în prezent niciun cont bancar si au rezidenta legala in Uniunea Europeana. Pachetul include un cont curent în lei, un card de debit Visa Electron Internațional (contactless)/ Visa Classic Internațional (contactless) și aplicația prietenoasă de internet banking, Home’Bank, cu Parolă și SMS.

Poți beneficia de ING Card Elementar cu comision de administrare 0 dacă încasezi venituri recurente la noi, iar dacă faci dovada unui venit lunar ce nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie, previzionat în ultima prognoză macroeconomică, sau venitul din ultimele 6 luni nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie, poți beneficia de acest produs cu 0 taxe și comisioane.

ING Card Elementar permite efectuarea de plăți doar în cadrul Uniunii Europene.

Cum obțin sau reînnoiesc ING Card Complet?

Cum ți-e mai ușor. Poți să-ți deschizi un cont ING Card Complet, fie 100% online prin aplicația ING Home'Bank pe care o descarci din App Store sau Google Play, fie în cel mai apropiat ING Office și primeșți cardul pe loc.

Pentru a deschide contul 100% online, trebuie să fii cetățean român, să locuieșți în România, să ai peste 18 ani și cartea de identitate valabilă. Pașii sunt următorii:

  • Descarci aplicația ING Home’Bank pe smartphone
  • Îți faci poze ție și cărții de identitate
  • Completezi restul detaliilor administrative
  • Îți alegi uncontși, dacă vrei, un card
  • La final, accepți termenii și condițiile contractuale
  • Și gataaaa, intri în Home’Bank și îți poți vizualiza IBAN-ul și cardul
  • Dacă nu e nevoie de o verificare suplimentară, poți folosi imediat 
  • Home’Bank pentru toate operațiunile.

Pentru a deschide contul în ING Office, îți trebuie:

  • doar buletinul, dacă ești cetățean român rezident în România.
  • Buletin/pașaport și un document oficial din care rezultă adresa unde locuiești, dacă ești cetățean român rezident într-o altă țară.
  • Pașaport/carte de identitate emisă de alt stat și un document oficial din care rezultă adresa unde locuiești, dacă ești cetățean străin.

Poți deschide maximum 3 conturi.

Pe lângă asta, dacă încasezi cel puțin 700 de Lei în unul dintre conturi și faci cel puțin o plată pe lună, ai  gratuitate pentru toate conturile ING Card Complet deschise.

Poți afla IBAN-ul contului tău direct din Home'Bank selectând contul, apoi meniul Mai multe și selectezi opțiunea Detalii cont. IBAN-ul nu poate fi modificat, acesta este un șir de caractere care identifica în mod unic, la nivel internațional, contul unui client la o instituție financiară.

Desigur, dar într-un format expres formulat și pus la dispoziție de către bancă. Vino în orice office ING Bank, expune situația ta și a rudei/persoanei care nu se poate prezenta în office și noi te vom informa și ajuta cu formatul de procură care trebuie autentificat la notar.

Dacă ai nevoie de un document din care să reiasă IBAN-ul contului tău, dar pe care să nu fie afișate tranzacțiile, îl poți obține accesând în Home'Bank meniul Mai multe - Documente - Situație cont. În funcție de ce ai nevoie, poți alege afișarea soldului sau adresarea acestui document către o anumită instituție. Apoi, documentul îți va fi trimis pe adresa de e-mail.

Poți redeveni client ING fie 100% online, fie în cel mai apropiat ING Office și primești un nou cont și un nou card. Un cont închis nu poate fi redeschis.

Dacă dorești să încasezi pensia CNPAS/CNPP sau MAI/MAPN în contul ING este suficient să vii în orice ING Office cu CI-ul și cu talonul de pensie/decizia de pensionare. Te vom ajuta cu completarea documentelor necesare și vom discuta care sunt următorii pași.

Alege opțiunea cea mai potrivită pentru tine:

  1. Login direct în Home'Bank, Produse -> Cardurile ING:
  2. Adaugă un card virtual – disponibil instant pentru plati online, plati la POS sau retrageri numerar dupa inrolarea intr-un portofel digital
  3. Adaugă un card fizic - Vei primi cardul în maximum 7 zile lucrătoare prin curier.

Pentru a-ți aduce salariul la ING ai mai multe variante:

Varianta 1. Vorbești cu angajatorul tău să îți vireze salariul în contul ING.
Varianta 2. Cu opțiunea „ING Portează-ți banii" din ING Home'Bank transferi gratuit orice venit de la altă bancă la ING. Totul se întâmplă pe loc și nu mai dai socoteală nimănui.
Varianta 3. Transferi salariul din contul tău deschis la altă bancă, în contul ING.
Varianta 4. Dacă nu ai altă opțiune, poți să depui salariul cash, la orice ATM ING.

Free@ING

Dacă ai între 18 și 24 de ani, ești Free@ING. Comisionul de administrare al contului ING Card Complet este ZERO la toate conturile tale curente și ai incluse toate beneficiile ING Card Complet. 

Când împlinești 24 de ani, poți avea în continuare zero comisioane dacă îndeplinești 2 condiții: 

  • Aduci minimum 700 de lei în cont în fiecare lună
  • Faci cel puțin o plată pe lună din contul tău

ING Together

Ce costuri am?

Împuternicirea unei persoane pe un cont este 0 lei.

Pentru tine, în calitate de titular de cont, comisionele de emitere și administrare card, indiferent că te afli la primul card sau nu, rămân cele din Lista de taxe și comisioane.

Un împuternicit poate emite singur din Home’Bank un card fizic și un card virtual.
Comisionul este 0 pentru emiterea și administrarea cardului fizic sau virtual de către împuternicit. 
Taxa de livrare ca urmare a emiterii cardului fizic va fi suportat din contul la care este atașat cardul, conform Listei de taxe si comisioane.

Ce pot face împuterniciții pe cont?

O persoană împuternicită poate:

  • să facă plăți din contul la care are acces
  • să își emită singur în Home’Bank card fizic sau virtual atașat contului în lei sau euro în momentul acceptării invitației sau ulterior din Home'Bank
  • să retragă numerar lei sau euro la orice ATM și să depună numerar lei sau euro la ATM ING Bank
  • să facă schimb valutar (doar între conturile la care i-ai dat)
  • să deschidă și să lichideze depozite asociate acelui cont
  • să vadă tranzacțiile de pe contul respectiv (inclusiv ale titularului de cont)

Ce trebuie să știu despre ING Together?

ING Together este mandatarea sau împuternicirea disponibilă exclusiv în aplicația mobilă Home`Bank.
Deschizi un cont curent nou în lei sau valută 100% online din Home'Bank sau alegi din Portofoliu un cont curent în lei, valută sau economii existent sau un cont de economii sau un cont curent lei la care are acces copilul prin ING Young. După alegerea contului trimiți din Home’Bank invitația de acces la cont, iar persoana invitată o acceptă tot din Home’Bank.

Pașii pentru trimiterea invitației de acces la un cont deja existent:

  1. Accesezi aplicația mobilă Home'Bank, alegi contul pentru care vrei să dai acces altei persoane și apoi selectezi opțiunea "Mai multe".
  2. Selectezi opțiunea "Împuterniciri".
  3. Selectezi opțiunea "Adaugă o persoană".

SAU

  1. Accesezi aplicația mobilă Home'Bank >Produse>Familia ta>ING Together și alegi un cont existent sau deschizi unul nou
  2. Completezi sau alegi numărul de telefon mobil din agenda telefonului, apoi completezi numele, prenumele și data nașterii a acestei persoane.
  3. Citești și ești de acord cu documentația contractuală, apoi semnezi operațiunea.

Pe același cont pot exista concomitent 3 persoane împuternicite (copilul care are acces la cont prin ING Young nu este luat în calcul).

Pe același cont pot exista maxim 3 invitații de acces la cont trimise, dar încă neacceptate. 

Dacă ai trimis invitația de împuternicire unei persoane, pașii pe care trebuie să-i facă pentru a accepta invitația sunt: 

  • Accesează Home'Bank - notificările din Inbox și citește mesajul
  • Continuă cu invitația
  • Vede contul la care va primi acces, îl poate denumi, citește și este de acord cu documentația contractuală.
  • Continuă cu Card sau fără Card (lei sau euro).
  • Semnează operațiunea

Cei care primesc invitația de acces la cont au la dispoziție 10 zile calendaristice pentru a o accepta sau refuza. Dacă invitația nu este acceptată în cele 10 zile calendaristice, atunci aceasta va expira. După expirare, pașii pot fi reluați pentru trimiterea unei noi invitații. Cel care a trimis invitația primește e-mail cu documentația contractuală și notificare în Home’Bank – Inbox după ce împuternicitul a acceptat invitația sa. 
 

ING Together poate fi folosit de clienți ING Bank cu acces la Home’Bank, cu vârsta de peste 18 ani și număr de telefon de România.

Poți revoca mandatul oferit unui împuternicit pe conturile tale în aplicația Home'Bank, la nivelul fiecărui cont, prin accesarea opțiunii Mai Multe, meniul Împuterniciri. În acest meniu pot fi vizualizate persoanele care au acces la acel cont si tot de aici se poate revoca mandatul, selectând persoana împuternicită și apoi Revocă împuternicirea.

ING Young

Ce trebuie să știu despre economisire?

  • Intri în Home’Bank-ul tău
  • Apeși pe iconița din dreapta sus și selectezi numele copilului
  • Apeși semnul “+”din secțiunea “Economii”
  • Deschizi cont ING Economii

Intri în Home‘Bank-ul tău, pe profilul copilului și selectezi RoundUp din secțiunea Economii sau din Produse.

Dacă ai deja un cont ING Economii pentru copii, în care tu economisești pentru copilul tău, acesta nu va fi vizibil în portofoliul copilului, ci îl vei vedea doar tu în Home’Bank-ul tău (ca până acum).

Ce trebuie să știu despre plățile și transferurile pe care le poate face copilul meu?

Pentru ING Young, copilul poate genera din Home'Bank-ul lui un extras de cont de la nivelul contului. Pe document vor apărea atât numele titularului de cont, cât și numele copilului.

Card fizic:

  • Retragere de la bancomat;
  • Depunere la bancomatele ING
  • Interogare sold pentru contul atașat cardului său la bancomatele ING;
  • Plăți la POS;
  • Tranzacții pe internet.

Card virtual:

  • Plăți la POS;
  • Tranzacții pe internet, cu excepția comercianților care au ca activitate produse interzise minorilor, cum ar fi jocurile de noroc, alcool etc.

Da, poate fi utilizat atât în țară, cât și în străinătate.

  • Poate vizualiza soldul contului ING Card Complet la care tu i-ai dat acces;
  • Poate face transferuri între contul ING Card Complet și contul de economii, dacă ai ales să deschizi unul;
  • Plăți către conturi din alte bănci;
  • Își poate bloca cardul.

Există o limită zilnică inițială pentru fiecare instrument de plată. Aceasta poate fi modificată oricând de către Reprezentantul legal, direct din Home`Bank-ul său, imediat după finalizarea procesului de deschidere sau oricând după aceea, din secțiunea "Setări cont copil".

Sumele de bani din contul lei și, după caz, contul de economii deschise pe numele părintelui/reprezentantului legal, la care copilul are acces prin ING Young, aparțin părintelui/reprezentantului legal. Așadar, în cazul în care este instituită o măsură de indisponibilizare (de exemplu: poprire, sechestru) pe conturile părintelui/reprezentantului legal, aceasta va afecta toate sumele aflate în conturile sale, inclusiv sumele creditate în contul de lei sau in contul de economii la care copilul are acces prin ING Young.

Cât mă costă?

Comisionul de administrare al contului ING Card Complet, de care va fi atașat ING Young, este 0.

Da, serviciul ING Home`Bank cu parolă și SMS al copilului este gratuit.

Cardul emis pe numele copilului este gratuit.

Poate plăti cu cardul fără niciun comision, în magazine sau pe internet.

Cum obțin ING Young?

Doar certificat de naștere în original, în cazul în care copilul tău are vârsta cuprinsă între 10 și 14 ani. 
Certificat de naștere și buletin în original, dacă copilul tău are vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani.

Trebuie să fii client ING, cetățean român rezident, iar copilul tău să aibă vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani.

ING Young este disponibil exclusiv în aplicația mobilă Home`Bank și cuprinde un pachet format din Home`Bank și, opțional, un card de debit, al căror titular este copilul. Acestea sunt atașate unui cont curent în LEI – ING Card Complet, având ca titular Reprezentantul legal. Pentru a-l deschide, urmeaza pasii:

  1. Intri în aplicația mobilă Home’Bank
  2. Din secțiunea Produse și Servicii selectezi ING Young
  3. Introduci datele copilului
  4. Deschizi contul curent pentru tine, apoi Home’Bank-ul și, opțional, poți cere cardul pentru copilul tău
  5. Mai departe, copilul va primi un cod de utilizator și un cod de activare pentru a-și stabili parola pe care o va folosi când utilizează propriul Home'Bank.

Cardul emis pentru copil se livrează în 7 zile lucrătoare, se livrează la adresa aleasă de tine.

Pentru ING Young, în calitate de reprezentant legal (părinte sau tutore), poți emite ulterior procesului de deschidere ING Young un card nou pe numele copilului accesând oricând profilul copilului din Home Bank-ul personal.

Pentru a intra pe profilul copilului, accesezi pictograma de schimbare profil (a 3-a din dreapta sus) și selectezi contul copilului. În pagina principală a profilului selectezi cardul, apesi pe “+” si va incepe procesul de emitere card nou. Alegi card fizic sau virtual, în funcție de limita maximă atinsă a tipului de card (limita este de 1 din fiecare tip).

  • Dacă ai serviciul de alerte activat, vei fi la curent cu tot ce se întâmplă pe contul la care i-ai dat acces copilului tău.
  • Poți gestiona limitele de tranzacționare pentru copilul tău.
  • Poți bloca/debloca cardul suplimentar emis pentru copilul tău.
  • Îi poți actualiza datele.
  • Poți închide contul.

Simplu, accesezi meniul Mai multe - Scrisori - Situație cont. Selectezi contul de care este atașat ING Young și ai posibilitatea să personalizezi documentul cu CNP-ul copilului și/sau motivul pentru care îți este necesar. În funcție de ce ai nevoie, poți alege afișarea soldului sau adresarea acestui document către o anumită instituție. Apoi, documentul îți va fi trimis pe adresa de e-mail.

Parola inițială este trimisă la deschiderea produsului ING Young pe numărul de telefon al copilului. Numărul de telefon trebuie să fie unic și să fie de România.

În calitate de reprezentant legal (părinte sau tutore), poți administra parola copilului indiferent de vârsta acestuia din Home'Bank-ul personal, accesând portofoliul de produse al copilului din meniul Mai multe – Setări cont copil – Resetează parola de acces în Home'Bank. Se selectează opțiunea „Resetare parolă”. 

Doar copilul cu vârstă peste 14 ani poate modifică singur, oricând, parolă din Home`Bank-ul personal accesând meniul Mai multe - Securitate și login - Resetare parolă. În cazul în care copilul de peste 14 ani și-a uitat parola, o poate reseta în pagina de Login accesând opțiunea "Ai uitat parola":

  • Se completează datele (codul de utilizator, serie şi număr CI)
  •  Se introduce codul primit pe e-mail
  •  Se primește prin SMS la numărul de telefon înregistrat codul de resetare cu ajutorul căruia se va putea alege o parolă nouă
  •  După primirea parolei temporare prin SMS, e necesară autentificarea cu codul de utilizator și parolă temporară
  • Se alege o nouă parolă compusă din 5 cifre, apoi se poate accesa contul.
  • Copilul trebuie să se autentifice în Home'Bank pentru a alege o nouă parolă.

Ce se întamplă după ce împlinesc 18 ani?

Va trebui să îți actualizezi datele cu cele din noua Carte de Identitate.

Vei primi un push pe telefon, dar dacă l-ai ratat intri în aplicația mobilă Home'Bank și urmezi pașii pornind din Inbox (clopoțelul din dreapta sus din prima pagina) sau din banner-ul de pe prima pagină.

Odată cu actualizarea datelor vei putea avea propriul cont și un card atașat acestuia.

Contul rămâne pe numele părintelui sau tutorelui legal, cum a fost mereu.

Cardul ING Young va fi închis după ce parcurgi pașii din aplicația mobilă Home’Bank de actualizare date sau la 18 ani și 3 luni dacă nu îți actualizezi datele cu cele din noua Carte de Identitate în aplicația mobilă Home'Bank, pornind fie din Inbox (clopoțelul din dreapta sus din prima pagina), fie din banner-ul de pe prima pagină.

Da, vei ramane cu aceleași date de logare în Home’Bank (user și parolă) dacă îți actualizezi datele cu cele din noua Carte de Identitate în aplicația mobilă Home'Bank până la 18 ani și 3 luni, pornind fie din Inbox (clopoțelul din dreapta sus din prima pagina), fie din banner-ul de pe prima pagină.

Aplicația Home’Bank va contine mai multe funcționalități după ce parcurgi acest proces.

Dacă nu parcurgi pașii descriși mai sus până la 18 ani și 3 luni, nu vei mai avea acces la Home’Bank.

Accesibilitate

Dacă alegi să ascunzi meniul de accesibilitate, nu îl vei mai putea vizualiza, decât dacă ștergi istoricul de navigare și datele. Ești sigur că dorești să ascunzi interfața?