Rata a tot crescut? Știi ce ai de făcut.

Aplică pentru refinanțare

  • Dobânda ta poate trece de la variabilă la fixă.
  • Rata lunară si dobânda ta se pot micșora.

Adu-ți creditul ipotecar de la orice banca la ING

Ai dobândă fixă între 5,99% - 7,49% în primii 5 ani, ulterior variabilă

Stai fără grija creșterii ratei, timp de 5 ani

Rambursezi anticipat direct din Home’Bank, gratuit și la orice oră

Vino în orice ING Office și rezervă-ți oferta

Refinanțare credite de la alte bănci

Poți simula un calcul dupa exemplul de calcul orientativ pe care îl personalizezi cu datele tale și afli costurile creditului.

Vreau să refinanțez un:
Credit ipotecar
Credit de consum
  • Ipotecar
  • Prima Casa
  • Credit de nevoi personale cu ipoteca
Suma adițională pe care ți-o dorești
lei
Valoarea creditelor pe care dorești să le refinanțezi
lei
Credit/creditele tale sunt la
Pe ce perioadă vrei creditul?
Ce dobândă vrei?
Rată lunară:
1.043,75 lei
Micșorează-ți dobânda rapid prin:
Rate egale
Rate descrescătoare
Valoarea creditului de refinanțat
lei
Pe ce perioadă ai vrea sa refinanțezi
ani
Avans mai mare
lei
Micșorează-ți dobânda rapid prin:
i
Discountul de loializare se ofera clientilor care au o vechime de minim 2 ani în relația actuală cu ING.
i
Discountul ECO se ofera pentru achizitia de imobile cu Certificat Energetic A si an constructie cel putin 2021
Rate egale
Rate descrescatoare
Credit ipotecar cu dobândă variabilă
Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Credit ipotecar cu dobândă variabilă

Dobândă* 9,65% p.a.
Prima rată lunară: lei lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) 0
Comision lunar de administrare credit lei
Comision de analiză 900 lei

Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Dobândă fixă % p.a.
Dobândă variabilă* % p.a.
Rata lunară primii 5 ani: 000 lei
Prima rată lunară începând anul 6: 000 lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) lei
Comision lunar de administrare credit lei
Comision de analiză 0 lei
** Formată din marja fixă + IRCC. Indicele IRCC variază trimestrial Calculul de mai sus consideră că sunt îndeplinite criteriile pentru a i se aplica comisionul de administrare cont curent în valoarea de 0 lei. În cont sunt încasate venituri recurente și contul este utilizat pentru plăți sau transferuri, altele decât transferuri între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane. Venit recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutive, in valoare de minim 700 lei/lună/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc.

* Formată din marja fixă + IRCC. Indicele IRCC variază trimestrial

Exemplu de calcul pentru refinanțarea unui credit ipotecar, pentru locuinte cu certificat energetic clasa A si an constructie dupa 2021, in valoare de 276.000 lei, acordat pe o perioadă de 22 de ani, și rambursat în 264 rate lunare egale: dobândă fixă 5,99%/an în primii 5 ani, ulterior variabilă trimestrial, 8,45%/an) formată din IRCC (acum la valoarea de 5,96%) plus marjă fixă (2,49%). Plătești în primii 5 ani o rată lunară de 1.883,65 lei, apoi din anul 6 o rată lunară de 2.227,20 lei și returnezi în final 591.453,69 lei, DAE de 9,72% pe an, comision acordare credit: 0 lei, comision de administrare credit 0 lei. În calculul DAE și al sumei total de rambursat au fost incluse: taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, 790 lei taxa de evaluare a imobilului perceputa de evaluator (aceasta variaza intre 590 lei si 790 lei in functie de tipul imobilului), taxele notariale percepute de notar (inscrierea respectiv radierea ipotecii imobiliare in Cartea funciara 100 RON si 0,1% din suma împrumutată), asigurare de viață oferită de NN Asigurări de viață (în cazul în care optezi pentru oferta ING ) plătești pe 22 de ani 13.524,58 lei și asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an, și asigurarea facultativă, cota de primă este ,10% din suma asigurată. Poți opta pentru orice alt asigurator pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Exemplul este valabil pana la 31 Decembrie 2023 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului; încasezi venituri recurente la ING de min. 700 lei/lună) și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii (detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING). Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului adus în garanție, având clasa de eficiență energetică A și an construcție după 2021. Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, asigură-te că ai înteles riscurile asociate tipului de credit pe care urmează să-l contractezi și care îți pot afecta capacitatea de rambursare, în special cu privire la fluctuația veniturilor proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.