ING Ipotecar EcoLife, o alegere mai sustenabilă pentru casa ta

De ce să vii la ING?

Aprobare financiară pe loc*, în Home Bank sau în ING Office.
Dobândă fixă sau variabilă, alegi ce ți se potriveste.
Ai 0.2 pp discount la dobândă, când alegi ING Ipotecar EcoLife
Curs valutar preferențial când vînzătorul vrea plata în EUR

Descoperă simulatorul pentru credit ipotecar cu asigurare de viață

Valoare proprietate
Valoare avans minim (lei)
Ai un avans mai mare? (lei)
Pe ce perioadă vrei creditul? (ani)

Valoarea împrumutată lei

Micșorează-ți dobânda rapid prin:
i
Discountul de loializare se ofera clientilor care au o vechime de minim 2 ani în relația actuala cu ING.
i
Discountul ECO se ofera pentru achizitia de imobile cu Certificat Energetic A si an constructie cel putin 2021
Rate egale
Rate descrescatoare
Credit ipotecar cu dobândă variabilă
Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Credit ipotecar cu dobândă variabilă

Dobândă** 8,56% p.a.
Prima rată lunară: lei lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) ***: Asigurare de viață (val. descrescătoare) ***:%/12 pe luna
Comision lunar de administrare lei
Comision de analiză 900 lei

Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Dobândă fixă % p.a.
Dobândă variabilă** % p.a.
Rata lunară primii 5 ani: 000 lei
Prima rată lunară începând anul 6: 000 lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) ***: lei
Comision lunar de administrare lei
Comision de analiză 900 lei

Ești client ING?

Află din aplicație, zona Produse > Credite > ING Ipotecar, exact câți bani poți împrumuta pentru casa ta.

Nu ești client ING?

Lasă-ne datele tale și un consultant din ING Office te va contacta să îți ofere mai multe detalii.

Lasă-ne datele tale pentru a te contacta!

Criterii minime de eligibilitate

 • Contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu venitul lunar net minim per aplicație de 1500 lei
 • Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an.
 • Maxim o locuință deținută deja în proprietate la momentul aplicației la credit
 • * Aprobarea financiară pe loc este disponibilă doar pentru veniturile raportate la ANAF.
 • ** Formată din marja fixă + IRCC și este valabilă în cazul încheierii unei asigurări de viață de grup la NN Asigurări de Viață S.A. Indicele IRCC variază trimestrial.

 • Când vii să iei un credit ipotecar cu dobândă variabilă de la noi, în valoare de 400.000 de lei, pe 30 ani, cu asigurare de viață, plătești lunar o rată de 3.093 lei și returnezi în final 1.162.404 lei cu toate asigurarile incluse. Ai o dobândă anuală variabilă (marjă fixă de 2,58% + indice IRCC) de 8,56% și DAE 9,90%. Ai 900 lei comision pentru analiza dosarului, valoarea asigurării de viață (30 ani): 29.460 lei inclusă în valoarea totală de rambursat, taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei. Exemplul de calcul este valabil până la 15 Iunie 2023 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului și îndeplinești criteriile pentru a beneficia de 0 lei comision de administrare cont curent, adică încasezi venituri recurente la noi (min. 700 lei/lună) și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii (detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING).


  Când vii să iei un credit ipotecar cu dobândă fixă de la noi, în valoare de 400.000 de lei, pe 30 ani, cu asigurare de viață, plătești lunar o rată de 2.794 lei și returnezi în final 1.159.258 lei cu toate asigurările incluse. Ai o dobândă anuală fixă în primii 5 ani de 7,49% și variabilă începând cu anul 6 (marjă fixă de 2,89% + indice IRCC) de 8,87% și DAE 10,25%. Ai 900 lei comision pentru analiza dosarului, valoarea asigurării de viață (30 ani): 29.380 lei inclusă în valoarea totală de rambursat, taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei. Exemplul de calcul este valabil până la 15 Iunie 2023 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului și îndeplinești criteriile pentru a beneficia de 0 lei comision de administrare cont curent, adică încasezi venituri recurente la noi (min. 700 lei/lună) și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii (detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING).

 • Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, asigură-te că ai înteles riscurile asociate tipului de credit pe care urmează să-l contractezi și care îți pot afecta capacitatea de rambursare, în special cu privire la fluctuația veniturilor proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.
 • ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București
 • Cod de Identificare Fiscală: RO 6151100, înregistrată la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/16100/1994
 • Număr de înregistrare în Registrul Instituțiilor de Credit RB-PJS-40 024/18.02.99
 • ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București este înscrisă în Registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal cu notificările nr. 1568, nr.10127, respectiv cu notificarea nr.30590 pentru scopul autentificării clienților băncii.