Prinde oferta cu care faci casă

De ce să vii la ING?

Ai 5 ani dobândă fixă si redusă între 5,59% - 6,59%, ulterior variabilă
Aprobare financiară pe loc*, în Home Bank sau în ING Office.
Curs valutar preferențial când vânzătorul vrea plata în EUR
Rambursare anticipată parțială gratuită direct în Home Bank
Vreau să fiu sunat

Descoperă simulatorul pentru credit ipotecar

Valoare proprietate
Valoare avans minim (lei)
Ai un avans mai mare? (lei)
Pe ce perioadă vrei creditul? (ani)

Valoarea împrumutată lei

Micșorează-ți dobânda rapid prin:
i
Discountul de loializare se ofera clientilor care au o vechime de minim 2 ani în relația actuala cu ING.
i
Discountul ECO se ofera pentru achizitia de imobile cu Certificat Energetic A si an constructie cel putin 2021
Rate egale
Rate descrescatoare
Credit ipotecar cu dobândă variabilă
Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Credit ipotecar cu dobândă variabilă

Dobândă** 8,76% p.a.
Prima rată lunară: lei lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare): Asigurare de viață (val. descrescătoare):%/12 pe luna
Comision lunar de administrare lei
Comision de analiză 900 lei

Credit ipotecar cu dobândă fixă 5 ani ulterior variabilă

Dobândă fixă % p.a.
Dobândă variabilă** % p.a.
Rata lunară primii 5 ani: 000 lei
Prima rată lunară începând anul 6: 000 lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare): lei
Comision lunar de administrare lei
Comision de analiză 900 lei

Lasă-ne datele tale și un consultant din ING Office
te va contacta să îți ofere mai multe detalii.

Criterii minime de eligibilitate

 • Contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu venitul lunar net minim per aplicație de cel puțin egal cu valoarea salariului minim pe economie lei
 • Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an.
 • Maxim o locuință deținută deja în proprietate la momentul aplicației la credit
 • * Aprobarea financiară pe loc este disponibilă doar pentru veniturile raportate la ANAF.
 • ** Formată din marja fixă + IRCC și este valabilă în cazul încheierii unei asigurări de viață de grup la NN Asigurări de Viață S.A. Indicele IRCC variază trimestrial.

 • Când vii să iei un credit ipotecar cu dobândă variabilă de la noi, în valoare de 276.000 de lei, pe 22 ani (rambursat în 264 rate lunare), cu asigurare de viață și salariu la ING, plătești lunar o rată de 2.271,12 lei și returnezi în final 624.889,01 lei, sumă care include și valoarea asigurării de viață (pe 22 ani): 13.847,89 lei. Ai o dobândă anuală variabilă de 8,26%/an (formată din marjă fixă de 2,29% + indice IRCC, acum având valoarea de 5,97%) și DAE 9,56%/an. Exemplul de calcul este valabil până la 29 Februarie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: rambursarea creditului se face în rate egale, dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.
  Când vii să iei un credit ipotecar cu dobândă fixă de la noi, în valoare de 276.000 de lei, pe 22 ani, cu asigurare de viață și salariu la ING, plătești lunar în primii 5 ani o rată de 1.851,19 lei apoi din anul 6 o rată lunară de 2.192,70 lei (care se va actualiza în funcție de evoluția IRCC și a soldului rămas de plată) și returnezi în final 583.303,52 lei, sumă care include asigurarea de viață (pe 22 ani): 13.454,66 lei. Ai o dobândă anuală fixă în primii 5 ani de 5,79%/an și variabilă de 8,26%/an începând cu anul 6 (formată din marjă fixă de 2,29% + indice IRCC, acum 5,97%) și DAE 9,56%/an. Exemplul de calcul este valabil până la 29 Februarie 2024 și are în vedere următoarele ipoteze: dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului.
  În calculul DAE și al sumei totale de rambursat au fost incluse asigurările de imobil: asigurarea PAD în valoare de 20 EUR pe an și asigurarea facultativă cu cotă de primă de 0,10% din suma asigurată pe an, 900 lei comision pentru analiza dosarului, comision de administrare credit 0 lei, comision administrare cont curent 0 lei (cost valabil dacă încasezi venituri recurente de min. 700 lei/lună și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii - detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING, altfel plătești 9 lei/lună), taxa de înregistrare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară (RNPM) de 87,6 lei, taxa de stergere RNPM de 43,8 lei si taxa modificare/prelungire RNPM de 65,7 lei, taxa pentru înscrierea ipotecii imobiliare în Cartea funciara de 100 lei și 0,1% din suma împrumutată, respectiv cea de radiere de 75 de lei, taxa de evaluare a proprietății de maxim 790 lei (dacă optezi pentru un evaluator din lista ING). Poți opta pentru orice alt asigurător pentru oricare dintre asigurările asociate imobilului, respectiv evaluator acreditat ANEVAR în vederea evaluării imobilului adus în garanție. Creditul este garantat cu ipotecă imobiliară asupra imobilului achiziționat prin credit.Poți alege modalitatea în care faci rambursarea creditului, respectiv în rate egale (opțiune valabilă în Home’Bank/ Office ING) sau în rate descrescătoare (opțiune valabilă în orice Office ING). Pentru mai multe detalii intră pe https://ing.ro/persoane-fizice/credite/ipotecar#faq
  Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, analizează caracteristicile și implicațiile creditului. Asigură-te că ai înțeles riscurile asociate contractelor de credit, în principal cu privire la fluctuația veniturilor tale proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.

 • Înainte de a lua decizia de a te împrumuta, asigură-te că ai înteles riscurile asociate tipului de credit pe care urmează să-l contractezi și care îți pot afecta capacitatea de rambursare, în special cu privire la fluctuația veniturilor proprii, variația indicelui de referință IRCC ce poate determina creșterea ratei dobânzii și majorarea sumei lunare de rambursat. De asemenea în cazul în care veniturile obținute sunt în altă valută decât cea a creditului, te expune riscului valutar. Consecințele nerambursării creditului conform condițiilor contractuale pot fi raportarea la Biroul de Credit și la Centrala Riscurilor Bancare, precum și declanșarea procedurilor de recuperare.
 • ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București
 • Cod de Identificare Fiscală: RO 6151100, înregistrată la Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/16100/1994
 • Număr de înregistrare în Registrul Instituțiilor de Credit RB-PJS-40 024/18.02.99
 • ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București este înscrisă în Registrul de evidență a prelucrărilor de date cu caracter personal cu notificările nr. 1568, nr.10127, respectiv cu notificarea nr.30590 pentru scopul autentificării clienților băncii.