Vacanța în 3: tu, partenerul
și bugetul vostru

Ștefana și Max, o familie de călători, în căutare de aventură și experiențe cât mai reale. Max este artist și vizionar, Ștefana este antreprenoare și ambițioasă. Împreună au călătorit în peste 35 de țări și acum cu Leo, băiatul lor de o lună, își propun să continue... explorarea planetei albastre. Aventura începe din nou!
Ce poate fi mai frumos decât să începi să te cerți cu partenerul tău în aeroport, văzând că ați luat biletele greșite sau în recepția unui hotel care refuză să creadă că ați făcut o rezervare la ei? O vacanță reușită, aș spune eu! 
După multe experiențe nereușite și încercări repetate, cred că am descoperit rețeta succesului pentru o vacanță superbă în doi și eficient organizată din punct de vedere financiar.
Bugetul de la mic la mare
Atunci când ne propunem să plecăm într-o vacanță, alegem întâi tipul de buget pe care îl avem la dispoziție – mic, mediu, mare. Ulterior, gândim și planul în funcție de bugetul pe care ni l-am setat. Și facem tot posibilul să ne încadrăm în el. 
Ai multă răbdare
De multe ori, atunci când le spuneam prietenilor despre ofertele și prețurile mici pe care le găsesc pentru transport și cazare, m-am lovit de surprinderea lor: „Cum le găsești?” „Ai vreo pilă pe la aeroport?” Deși viața de stewardesă m-a învățat să înțeleg cum funcționează fluctuațiile de prețuri și care sunt cele mai bune momente în care să cumperi bilete de avion, cel mai bun sfat pe care îl am pentru tine atunci când încerci să organizezi o vacanță ieftină este să ai răbdare și să compari. Vei fi surprins de cât de diferite sunt ofertele disponibile pe internet, pentru același serviciu. 
Vacanțe între 500 și 1000 euro 
Când vine vorba de buget mic, reușim să îl încadrăm între 500 și 1000 euro. Alegem destinații apropiate, aici, în Europa și profităm de faptul că zborurile ne costă mai puțin. Dacă ai răbdare și ești organizat, poți găsi cu ușurință zboruri dus-întors la preț de sub 50 de euro pentru destinațiile tale preferate. 
Dacă îți dorești să vizitezi, totuși, o destinație exotică cu un buget redus, ți-aș recomanda orașe precum Tel Aviv sau Istanbul. Biletele de avion către aceste destinații sunt deseori ieftine și, dacă nu îți dorești să mănânci la restaurant în fiecare seară și nici să stai în hoteluri de lux, te vei încadra în buget. Acum doi ani, eu și Max am reușit să organizăm un city-break în Turcia la prețul de 600 de euro pentru amândoi. 
Bugetul între 1000 și 2000 euro
Este cel care îți permite să mergi în destinații petențioase din Europa: Islanda, Coasta de Azur sau Elveția sau chiar mai departe de atât. Și, dacă tot vorbim despre distanțe, îți recomand Bali sau Thailanda. Bugetul acesta îți va permite ție și partenerului să vă încadrați la fix pentru o vacanță de 10 zile, un zbor confortabil, o cazare medie și experiența vizitării obiectivelor turistice.
Iar dacă ai mare încredere în tine și partenerul tău, puteți folosi acest buget pentru a vizita locuri precum Mauritius sau Caraibe. Dacă ești aventuros și nu îți e teamă să faci autostopul, îți place mâncarea la conservă sau să-ți împachetezi haine pentru 10 zile într-o cutie de pantofi, poți face aproape orice!
Bugetul între 6000 și 7000 euro
Ei bine, dacă bugetul tău este unul mai mare, poți face chiar și ocolul pământului! Poți organiza o vacanță în aproape orice colț al lumii. 
Când am călătorit în Polinezia Franceză, am întâlnit un cuplu de români care își organizaseră vacanța de revelion acolo, într-o vilă pe apă, cu un buget de 17.000 de euro. În acel moment, am realizat că eu și Max reușeam să ne bucurăm într-o mare măsură de aceleași experiențe și activități la aproape jumătate din preț. 
Zborurile și cazările
Cu timpul, am învățat că cele mai mari cheltuieli în vacanțe sunt reprezentate de zboruri și cazări, iar atunci când nu ne dorim să cheltuim prea mult, încercăm să păstrăm un echilibru. Dacă zborul este unul scump, încercăm să ne încadrăm într-o cazare medie. Dacă zborul este ieftin, ne permitem să alegem variante de hoteluri extravagante.
Când planifici vacanța? 
Îți recomand să verifici prețul zborurilor și al cazărilor în diferite momente ale anului, nu să începi să le cauți cu o săptămână înainte de concediu. Dacă știi deja ce loc ți-ar plăcea să vizitezi, nu strică niciodată să apelezi la ajutorul unei agenții de turism și să compari oferta lor cu aceeași vacanță obținută de tine cu ajutorul prețurilor disponibile online. 
La finalul zilei, vacanțele în doi trebuie să fie un prilej de relaxare și veselie, nu unul de îngrijorare cu privire la buget. Mie întotdeauna mi-a plăcut mai mult să mă supăr pe Max că a călcat într-un arici de mare, decât că a dat tot bugetul nostru pe o săptămână pe o barcă privată. Încearcă să ții minte că în vacanță sunteți 3: tu, partenerul și bugetul vostru. Și toată lumea trebuie să se simtă bine. Pe Ștefana o găsești pe Instagram și pe Facebook, iar pe Max pe Instagram și pe Facebook. Împreună îi găsești pe We Are One Academy