Depozite la termen

Depozite la termen pentru cei care nu vor să-și deranjeze economiile.

Depozite la termen pentru cei care nu vor să-și deranjeze economiile.

  • 1.50% p.a. timp de 4 luni cu ING Depozit Bonus pentru sume de maximum 200.000 lei
  • Costuri 0
  • Îl deschizi simplu, direct din Home’Bank.
Intră în Home’Bank

De multe ori, atunci când vrem să economisim, ne ia valul și intrăm puțin, câte puțin în tot ce-am reușit. Pentru cei răbdători, avem depozitele bancare clasice, la termen, iar pentru cei nerăbdatori, există ING Depozit Bonus. Și nu te costă nimic-nimic.

Cât te costă?
Cât te costă?

Cât te costă?
  • 0 lei deschiderea depozitului la termen
  • 0 lei lichidarea depozitului la termen
  • trebuie să deții un cont curent deschis la ING Bank în aceeași valută cu depozitul, pentru care se aplică comisioanele aferente contului respectiv
Intra in Home'Bank

Cu ce suma pot deschide un ING Depozit Bonus?

Poți deschide ING Depozit Bonus cu suma economisită în ING Economii ce depășește media economiilor tale din ultimele 3 luni. În calculul mediei intră soldurile zilnice ale conturilor tale ING Economii, ING Depozit Bonus și ING Depozit în lei. Poți avea cel mult 200.000 lei în depozite Bonus și maxim 10 depozite Bonus în același timp.

Media economiilor din ultimele 3 luni (ING Economii + ING Depozit în lei) Sold conturi ING Economii Sold conturi ING Depozit Sold total (ING Economii + ING Depozit) Suma maximă cu care se poate deschide depozitul Bonus Explicație
1.000 lei 1.100 lei 0 lei 1.100 lei 100 lei Diferența dintre soldul total și media din ultimele 3 luni este de 100 de lei. Această suma este disponibilă în ING Economii.
1.000 lei 0 lei 1.100 lei 1.100 lei 0 lei Deși diferența dintre soldul total și media ultimelor 3 luni este pozitivă, banii nu sunt disponibili în ING Economii.
1.000 lei 300 lei 2000 lei 2300 lei 300 lei Diferența dintre soldul total și media din ultimele 3 luni este de 1.300 lei, dar suma disponibilă în ING Economii este de 300 de lei.
1.000 lei 900 lei 0 lei 900 lei 0 lei Diferența dintre soldul total și media ultimelor 3 luni este negativă.
2..000 lei 2500 lei 1.000 lei 3.500 lei 1.500 lei Diferența dintre soldul total și media trimestrială este de 1.500 de lei. Această suma este disponibilă în ING Economii.

Care este suma minimă cu care poți să îți deschizi un depozit la termen?

Suma minimă este 1.000 lei/euro.

Pe ce perioade poți deschide depozitul?

Poți alege să deschizi depozitul pe o luna, pe trei luni sau pe un an.

Ce dobândă primesc pentru depozitele la termen standard?

În funcție de valuta în care economisești și de periodă, beneficiezi de următoarele dobânzi la depozite:

Vezi aici Dobânda anuală
(dobânzile sunt fixe pe perioada constituirii depozitului)

Moneda Scadență la 1 luna Scadență la 3 luni Scadență la 1 an
RON 0.10% 0,2% 1,5%
EUR 0.01% 0,01% 0,01%

Dacă lichidezi depozitul înainte de scadență, pierzi dobânda acumulată.

Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

  • 10% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal in Romania, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care Romania are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
  • 16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

Ce dobândă primesc pentru Depozit Bonus?

Pentru banii noi din ING Depozit Bonus primești dobândă 1.50% pe an. După 4 luni, suma inițială și dobânda se întorc automat în contul de economii, unde vor primi în continuare dobânda de 1% pe an. Dobânda pentru contul de economii se plătește în cont la sfârșitul fiecărei luni.

Dacă ai nevoie de bani, te poți folosi oricând de ei, fără să pierzi dobânda acumulată până atunci.
Aici găsești lista cu toate dobânzile valabile în acest moment.

Conform legislației în vigoare, la toate dobânzile bonificate persoanelor fizice, ING Bank calculează, reține și virează la Bugetul de stat un impozit în funcție de rezidența fiscală după cum urmează:

  • 10% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal in Romania, într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau într-un stat cu care Romania are încheiată o convenție de evitare a dublei impuneri;
  • 16% aplicabil persoanelor fizice rezidente fiscal într-un stat care nu se încadrează în situațiile de mai sus.

Economiile mele sunt “sigure sigure”?

Sumele depuse în conturi deschise la ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala București în conturi curente, conturi de economii sau conturi de depozit de către clienții persoane fizice şi juridice sunt garantate în limita sumei de 100.000 euro/client, indiferent de numărul conturilor deținute la ING Bank NV.

Află mai multe aici.

Datorez CASS pentru dobânda primită?

Pentru câștigurile realizate în anul 2020, datorezi și contribuția la asigurări sociale de sănătate (CASS) pentru veniturile din investiții (de ex. dobânzi, câștiguri de capital) doar dacă veniturile tale cumulate din investiții, activități independente, chirii etc (venituri pentru care nu se reține CASS la sursă) obținute în acest an depășesc pragul de 12 salarii minime brute pe țară (2230 lei x12 = 26,760 lei pentru anul 2020).

În acest caz, cota individuală  de CASS va fi 10% și se va aplică la nivelul echivalent lunar pentru un salariu minim brut înmulțit cu 12 luni (2230X12X10%=2.676 RON CASS datorat pentru anul 2020).

CASS pentru veniturile din investiții nu se reține la sursă de către banca, această fiind datorată (în cazul îndeplinirii condiției de mai sus) în baza Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice până la dată de 25 mai 2021 (LINK).

Această notă reprezintă o informare cu caracter general având la baza prevederile Codului Fiscal (Legea 227/2015 cu modificarile si completarile ulterioare). Pentru determinarea situației tale personale, te rugăm să te adresezi unui consultant fiscal autorizat sau Administrației Fiscale de care aparții. Link ghiduri si materiale informative elaborate de ANAF, aplicabile persoanelor fizice.

Ce costuri am?

Nu ai comisioane pentru deschidere, administrare și lichidare pentru niciun tip de depozit la termen.

Pentru a constitui un depozit în RON sau EUR trebuie să deții un cont curent în aceeași valută deschis la ING Bank, pentru care se aplică comisioanele corespunzătoare conturilor respective.