ING Prima Casă

calculator-credit-prima-casa-2019

Avem fonduri Prima Casă.
Află cum poți să te muți la casa ta.

•    Avans minim de la 5%
•    Aprobare financiară pe loc
•    Până la 66.500 euro 

Aplică acum

Descoperă calculatorul orientativ pentru credit prima casă. Personalizează-l cu datele tale!

De câți bani ai nevoie?
lei
Pe ce perioadă vrei creditul?
ani
Valoare împrumutată:
lei
Rată lunară:
lei
Dobândă* 436%100 % p.a.
DAE*: %
Asigurare de viață de grup: 0,35%/12 pe luna
Comision de analiza: 0.00 lei


În calculul DAE au fost incluse asigurarea de viață și comisionul de gestiune perceput de FNGCIMM pentru locuințe construite sau consolidate cu mai puțin de 5 ani înainte de momentul solicitării creditului. Comisionul este egal cu 0,40%/an din valoarea garanției. Garanția reprezintă 50% din soldul creditului în cazul locuințelor construite sau consolidate cu mai puțin de 5 ani în urmă, respectiv 40% în cazul locuințelor construite sau consolidate cu mai mult de 5 ani în urmă.

Ți-a picat cu tronc un apartament pe care l-ai vizionat și stai numai cu gândul la el? Ca să nu ratezi ocazia, poți aplica pentru creditul ING Prima Casă și primești aprobarea financiară pe loc.

Știi pe loc dacă se aprobă și câți bani primești.
Știi pe loc dacă se aprobă și câți bani primești.

Știi pe loc dacă se aprobă și câți bani primești.

Afli pe loc dacă ți se aprobă creditul pentru prima casă și ce sumă poți împrumuta dacă veniturile tale sunt raportate la ANAF. 

Ai o dobândă bună: ${sCrPC_marja}% + IRCC
Ai o dobândă bună: 2% + IRCC

Ai o dobândă bună: ${sCrPC_marja}% + IRCC

Asta înseamnă că o să ai rate mai mici de plătit pentru noua locuință. 

Calculează-ți rata creditului utilizând calculatorul de credit prima casă aflat aici.

Asigură-te că în situații neprevăzute nu mai stai cu stresul ratelor
Asigură-te că în situații neprevăzute nu mai stai cu stresul ratelor

Asigură-te că în situații neprevăzute nu mai stai cu stresul ratelor

Cu o asigurare de viață de grup îți pui familia la adăpost și știi sigur că ai tăi nu vor avea probleme cu creditul.  Suma rămasă de plătit din creditul pentru prima casă va fi acoperită integral.

Curs de schimb valutar preferențial.
Curs de schimb valutar preferențial.

Curs de schimb valutar preferențial.

Trebuie să plătești în euro casa cumpărată? Îți oferim un curs de schimb mai avantajos când faci conversia valutară. Întreabă un consultant în ING Office.

Ce comisioane sunt?
Ce comisioane sunt?

Ce comisioane sunt?

Pentru că vorbim de prima ta casă, ai comision zero pentru analiză a dosarului și administrarea creditului.
Vezi detalii aici.

Aplică acum

Ce primesc

Ce suma pot obține cu Creditul pentru Prima Casă?

 • Minim 13.000 lei și maxim 95% din valoarea locuinței pe care dorești să o cumperi. Valoarea creditului este de maxim 57.000 EUR, echivalent în lei, pentru cumpărarea de locuințe construite sau consolidate cu mai mult de 5 ani înainte de momentul inițierii aplicației de credit. Sau 66.500 EUR, echivalent în lei, pentru cumpărarea de locuințe construite sau consolidate cu mai puțin de 5 ani înainte de momentul solicitării creditului.

  Dacă nu te încadrezi la suma dorită pe cont propriu, poți să vii împreună cu un codebitor. Venitul lunar net minim per aplicație este de 1500 lei. Dacă aplici cu un codebitor,  venitul minim al fiecărui aplicant trebuie să fie de 750 lei.

Pe ce perioadă primesc creditul?

Creditul ING Prima Casă se acordă pe o perioada între 3 și 30 de ani.

Cât mă costă

Cât e avansul?

Ai nevoie de un avans minim de doar 5% din prețul de achiziție a locuinței, dacă perioada creditului este de maxim 25 ani, sau de 10% dacă perioada creditului depășește 25 de ani.

Care este dobânda creditului ING Prima Casă?

Dobânda până la februarie 2020 este 4,36% (2% + IRCC). Dobânda este variabilă și se modifică trimestrial în funcție de valoarea indicelui de referință IRCC.

Valoarea indicelui poate fi consultată pe site-ul BNR aici.

Care sunt taxele și comisioanele percepute?

Taxe și comisioane ING

 • Comisionul de analiză și comisionul de administrare a creditului ING Prima Casă sunt 0 (zero).
 • 0 lei taxe pentru deschiderea și administrarea contului curent în lei cu card atașat ING Card Complet, dacă încasezi venituri recurente la noi și faci minim o plată lunară (orice tranzacție cu excepția transferurilor între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane). Venitul recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutive, în valoare de minim 700 lei/lună/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc. Dacă nu îndeplinești aceste condiții, comisionul de administrare este de 7 lei/lună. 

Taxe și comisioane terti

 • Comisionul de gestiune perceput de FNGCIMM este 0,40%/an din valoarea garanției. Garanția reprezintă 50% din soldul creditului în cazul locuințelor construite sau consolidate cu mai puțin de 5 ani în urmă, respectiv 40% în cazul locuințelor construite sau consolidate cu mai mult de 5 ani în urmă. Comisionul este solicitat anual de către Fondul Național de Garantare (FNGCIMM) și transferat acestuia de către bancă). Prima tranșă se calculează având în vedere numărul de luni rămase până la sfârșitul anului și o plătești după aprobarea solicitării de garantare de către FNGCIMM. Pentru anii următori, vei plăti comisionul în ultima zi a anului curent, pentru anul următor.
  • Taxe percepute de Registrul Național de Publicitate Mobiliară:
   • 65,70 lei taxa de înregistrare a ipotecii mobiliare percepută la acordarea creditului
   • 43,80 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
   • 21,90 lei taxa de ștergere a ipotecii mobiliare percepută la momentul rambursării integrale a creditului
  • Alte taxe:
   • între 400 lei și 550 lei taxa de evaluare a imobilului care variază în funcție de tipul imobilului (percepută de evaluator)
   • taxe notariale percepute de notar, ce includ și taxele aferente procedurilor de înscriere și radiere a ipotecii imobiliare în/din Cartea Funciară
  • Prima de asigurare:
   • prima de asigurare aferentă poliței obligatorii  (PAD) și a celei facultative (care să acopere riscurile solicitate) încheiate pentru imobilul respectiv
   • prima de asigurare de viață de grup percepută lunar de NN Asigurări de Viață S.A. (opțional): 0,02916% din suma asigurată (calculată ca minimum dintre echivalentul în lei al 101% din Valoarea creditelor asigurate și suma maximă acordată de bancă - 175.000 Euro, echivalent în lei ).
    Exemplu: pentru un credit pentru prima casă în valoare de 150.000 lei, prima lunară de asigurare este de 44 lei.

Taxele și comisioanele sunt debitate automat din contul tău ING, mai putin taxele notariale pe care va trebui să le plătești tu direct către notar. Tu nu trebuie să faci nimic, doar să te asiguri că ai banii in contul curent la data scadenței.

Lista completă de Taxe și Comisioane o regăsești aici.

Ce costuri am la un credit de 175000 lei pe 30 de ani?

Dacă vrei să iei un credit pentru prima casă de 175000 lei pe 30 ani

 • Dobânda: 4,36% pe an, variabilă trimestrial, IRCC ( 2,97% p.a) plus marja ( 2% p.a.)
 • Comision analiză dosar: 0,00 lei
 • Comision de administrare credit: 0,00 lei
 • DAE:5,05% pe an (include Comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)

Rezultă că ai de plătit o rată lunară de 872,2lei. În total, în 30 ani, vei da înapoi 335699,37lei.

*Exemplul de calcul este valabil pentru  anul 2020 și are în vedere următoarele ipoteze:

 • dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreaga perioadă de derulare a creditului;.
 • îndeplinești criteriile pentru a beneficia de 0 lei comision de administrare cont curent – încasezi venituri recurente la noi (min. 700 lei/luna) și faci minim o plată lunară, dar nu către conturile proprii.(detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING);
 • locuința achiziționată a fost construită sau consolidată cu mai mult de 5 ani înainte de momentul inițierii aplicației de credit.

Pentru un calcul personalizat al creditului pentru prima casă, te așteptăm în orice ING Office.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

Ce criterii de eligibilitate trebuie să îndeplinesc ?

 • Trebuie să ai cetățenie română și rezidență în România
 • Vârsta minimă este de 18 ani ; vârsta maximă la finalizarea creditului pentru prima casă este de 70 de ani  și 55 de ani pentru navigatori
 • Venitul lunar net minim per aplicație este de 1500 lei. Dacă aplici cu un codebitor,  venitul minim al fiecărui aplicant trebuie să fie de 750 lei
 • Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an (condiții valabile și pentru codebitor, dacă este cazul)
 • Codebitor: maxim 1 codebitor:soț/soție, mamă/tată, fiu/fiică, frate/soră, mătușă/unchi (frate/soră al/a părinților), nepoată/nepot (de unchi), iubit/iubită, bunică/bunic, nepoată/nepot(fiica/fiul copilului). Acesta trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate ca și tine în privința vârstei, vechimii și tipului de venit.

Ce documente îmi sunt necesare?

Ce documente trebuie să aduc ?

 • Actul de identitate în original
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achiziționat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciară, intabulare (în copie, originalul fiind prezentat la notar). Acceptăm și extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: epay.ancpi.ro.
 • Actul/Actele de identitate ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achiziționat în copie (dacă acesta/ aceștia și-a(au) dat acordul /ți-a(u) comunicat el/ ei însuși/ înșiși copia)
 • Certificatul de performanță energetică a clădirilor și a apartamentelor; pentru a putea fi acceptat în garanție imobilul trebuie să fie încadrat în una din clasele de eficientă energetică A, B, C (în original)
 • Antecontract de vânzare-cumpărare (între tine și Vânzător) în formă autentică
 • Declarație autentică pe propria răspundere (format standard pus la dispoziție de către bancă/ notar) ca:     
  • Nu deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul sau soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită sau
  • Deții în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul sau soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin Programul Prima Casă", în suprafață utilă mai mică de 50 m2.

În cazul în care nu ai venituri salariale sau din pensii raportate la ANAF, aici găsești lista de documente pe care trebuie să le aduci.
Iar aici găsești lista de documente în format ING pe care trebuie să le completezi.

Ce documente voi semna?

În ING Office, cu ajutorul unui consultant, vei completa și semna:

 • Prelucrarea datelor cu caracter personal în procesul de creditare – persoane fizice ING Bank
 • Acordul de consultare și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale Ministerului Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF)
 • FEIS - Fișa Europeană de Informații Standardizate privind creditul Prima Casă
 • Cererea de credit pentru prima casă ce include Informarea referitoare la prelucrarea datelor personale în Sistemul Biroului de Credi  pentru tine și Codebitor (dacă este cazul)
 • Contractul de credit și Contractul de garantare dacă este cazul

Dacă tu și/sau Codebitorul tău ești/este căsătorit/a, soțul/soția ta/ acestuia va trebui să completeze și semneze:

Cum obțin creditul pentru prima casă?

Stabilește o întâlnire.

 • Pasul 1. Apeși pe butonul Vreau credit, completezi formularul și ne trimiți datele tale. Vei fi contactat și vei putea stabili o întâlnire cu un consultant ING în Office-ul ales de tine.
 • Pasul 2. Vii în sediul ING selectat de tine pentru completarea aplicației de credit. Creditul pentru prima casă poate fi aprobat financiar pe loc, dacă ai veniturile salariale sau din pensii raportate la ANAF.  În cazul în care obții alte tipuri de venit, regăsești lista de documente pe care trebuie să le aduci.
 • Pasul 3. Prezinți documentele solicitate în vederea continuării aplicației de credit.
 • Pasul 4. Plătești taxa de evaluare și are loc evaluarea locuinței.
 • Pasul 5. Semnezi contractele, deschizi depozitul colateral, plătești comisionul de gestiune datorat FNGCIMM aferent primului an de garantare. 
 • Pasul 6. Primești banii în contul curent în lei, iar ING face plata în contul vânzătorului.

Cum rambursez?

Cum rambursez creditul?

Lunar, la data scadenței, va trebui să te asiguri că în contul curent ai bani suficienți pentru rată și dobândă, conform graficului de rambursare pe care l-ai primit odată cu contractul de credit ING Prima Casă.
Prima pentru asigurarea de viață de grup se plătește în data de 3 a fiecărei luni.

Pot să plătesc în avans?

Dacă dorești să plătești în avans, poți rambursa orice sumă, fără niciun comision, prin ING Home’Bank (doar pentru rambursări parțiale) sau printr-o cerere tip completată în ING Office. Trebuie doar să te asiguri că ai bani destui în contul curent pentru a se putea procesa cererea de rambursare. 

Aplică acum

Consimtamant de utilizare cookies

Colectam anumite date in timp ce utilizezi website-ul ING, pentru a-i asigura functionarea corecta, pentru a-ti asigura siguranta in timpul navigarii si pentru a respecta reglementarile in vigoare.

De asemenea, avem nevoie de acordul tau in timp ce navighezi pe ING.ro pentru a:

 • studia modul în care utilizezi site-ul nostru si alte servicii pentru a le putea imbunatati
 • stabili care dintre produsele, serviciile si ofertele noastre pot fi relevante pentru tine
 • adapta mesajele de marketing pe care le vei vedea pe retelele sociale, in aplicatii si pe alte site-uri web

Selecteaza Sunt de acord daca este in regula sa folosim aceste cookies.

Selecteaza Setari cookies daca preferi sa alegi tipurile de module cookie pe care le folosim.

Iti poti modifica preferintele în orice moment. Trebuie doar sa faci clic pe link-ul "Setari Cookie" din partea de jos a oricarei pagini din site.