ING Prima Casa

calculator-credit-prima-casa-2019

Avem fonduri Prima Casa

Aplica acum si poti sa te muti la casa ta.

 

 • avans minim de la 5%
 • aprobare financiara pe loc
 • pana la 66500 euro, echivalent in lei
Aplica acum

Descopera calculatorul orientativ pentru credit prima casa. Personalizeaza-l cu datele tale!

De cati bani ai nevoie?
lei
Pe ce perioada vrei creditul?
ani
Valoare imprumutata:
lei
Rata lunara:
lei
Dobanda* 528%100 % p.a.
DAE*: %
Asigurare de
viata de grup: 0,35%/12 pe luna
Comision de analiza: 0.00 lei


In calculul DAE au fost incluse asigurarea de viata si comisionul de gestiune perceput de FNGCIMM pentru locuinte construite sau consolidate cu mai putin de 5 ani inainte de momentul solicitarii creditului. Comisionul este egal cu 0,45%/an din valoarea garantiei. Garantia reprezinta 50% din soldul creditului in cazul locuintelor construite sau consolidate cu mai putin de 5 ani in urma, respectiv 40% in cazul locuintelor construite sau consolidate cu mai mult de 5 ani in urma.

Ti-a picat cu tronc un apartament pe care l-ai vizionat si stai numai cu gandul la el? Ca sa nu ratezi ocazia, poti aplica pentru creditul ING Prima Casa si primesti aprobarea financiara pe loc.

Stii pe loc daca se aproba si cati bani primesti.
Stii pe loc daca se aproba si cati bani primesti.

Stii pe loc daca se aproba si cati bani primesti.

Afli pe loc daca ti se aproba creditul pentru prima casa si ce suma poti imprumuta daca veniturile tale sunt raportate la ANAF. 

Ai o dobanda buna: ${sCrPC_marja}% + ROBOR 3M.
Ai o dobanda buna: 2% + ROBOR 3M.

Ai o dobanda buna: ${sCrPC_marja}% + ROBOR 3M.

Asta inseamna ca o sa ai rate mai mici de platit pentru noua locuinta. 

Calculeaza-ti rata creditului utilizand calculatorul de credit prima casa aflat aici.

Asigura-te ca in situatii neprevazute nu mai stai cu stresul ratelor.
Asigura-te ca in situatii neprevazute nu mai stai cu stresul ratelor.

Asigura-te ca in situatii neprevazute nu mai stai cu stresul ratelor.

Cu o asigurare de viata de grup iti pui familia la adapost si stii sigur ca ai tai nu vor avea probleme cu creditul.  Suma ramasa de platit din creditul pentru prima casa va fi acoperita integral.

Curs de schimb valutar preferential.
Curs de schimb valutar preferential.

Curs de schimb valutar preferential.

Trebuie sa platesti in euro casa cumparata? Iti oferim un curs de schimb mai avantajos cand faci conversia valutara. Intreaba un consultant in ING Office.

Ce comisioane sunt?
Ce comisioane sunt?

Ce comisioane sunt?

Pentru ca vorbim de prima ta casa, ai comision zero pentru analiza a dosarului si administrarea creditului.
Vezi detalii aici.

Aplica acum

Ce primesc

Ce suma pot obtine cu Creditul pentru Prima Casa?

 • Minim 13.000 lei si maxim 95% din valoarea locuintei pe care doresti sa o cumperi. Valoarea creditului este de maxim 57.000 EUR, echivalent in lei, pentru cumpararea de locuinte construite sau consolidate cu mai mult de 5 ani inainte de momentul initierii aplicatiei de credit. Sau 66.500 EUR, echivalent in lei, pentru cumpararea de locuinte construite sau consolidate cu mai putin de 5 ani inainte de momentul solicitarii creditului.

  Daca nu te incadrezi la suma dorita pe cont propriu, poti sa vii impreuna cu un codebitor. Venitul lunar net minim per aplicatie este de 1500 lei. Daca aplici cu un codebitor,  venitul minim al fiecarui aplicant trebuie sa fie de 750 lei.

Pe ce perioada primesc creditul?

Creditul ING Prima Casa se acorda pe o perioada intre 3 si 30 de ani.

Cat ma costa

Cat e avansul?

Ai nevoie de un avans minim de doar 5% din pretul de achizitie a locuintei, daca perioada creditului este de maxim 25 ani, sau de 10% daca perioada creditului depaseste 25 de ani.

Care este dobanda creditului ING Prima Casa?

Dobanda in luna martie 2019 este egala cu 5.28% (2% + ROBOR 3M.). Dobanda este variabila si se modifica din 3 in 3 luni in functie de valoarea indicelui de referinta ROBOR la 3 luni din penultima zi lucratoare a lunii anterioare modificarii.

Valoarea indicelui valabila pentru luna in curs poate fi vizualizata aici.

Care sunt taxele si comisioanele percepute?

Taxe si comisioane ING

 • Comisionul de analiza si comisionul de administrare a creditului ING Prima Casa sunt 0 (zero).
 • 0 lei taxe pentru deschiderea si administrarea contului curent in lei cu card atasat ING Card Complet, daca incasezi venituri recurente la noi si faci minim o plata lunara (orice tranzactie cu exceptia transferurilor intre conturile proprii/debitari rate/debitari comisioane). Venitul recurent inseamna venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) incasat lunar in cont, cel putin 3 luni consecutive, in valoare de minim 700 lei/luna/cont. Nu se considera venit recurent incasarile provenite din jocuri de noroc. Daca nu indeplinesti aceste conditii, comisionul de administrare este de 7 lei/luna. 

Taxe si comisioane terti

 • Comisionul de gestiune perceput de FNGCIMM este 0,45%/an din valoarea garantiei. Garantia reprezinta 50% din soldul creditului in cazul locuintelor construite sau consolidate cu mai putin de 5 ani in urma, respectiv 40% in cazul locuintelor construite sau consolidate cu mai mult de 5 ani in urma. Comisionul este solicitat anual de către Fondul National de Garantare (FNGCIMM) si transferat acestuia de catre banca). Prima transa se calculeaza avand in vedere numarul de luni ramase pana la sfarsitul anului si o platesti dupa aprobarea solicitarii de garantare de catre FNGCIMM. Pentru anii urmatori, vei plati comisionul in ultima zi a anului curent, pentru anul urmator.
  • Taxe percepute de Registrul National de Publicitate Mobiliara:
   • 65,70 lei taxa de inregistrare a ipotecii mobiliare perceputa la acordarea creditului
   • 43,80 lei taxa de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
   • 21,90 lei taxa de stergere a ipotecii mobiliare perceputa la momentul rambursarii integrale a creditului
  • Alte taxe:
   • intre 400 lei si 550 lei taxa de evaluare a imobilului care variaza in functie de tipul imobilului (perceputa de evaluator)
   • taxe notariale percepute de notar, ce includ si taxele aferente procedurilor de inscriere si radiere a ipotecii imobiliare in/din Cartea Funciara
  • Prima de asigurare:
   • prima de asigurare aferenta politei obligatorii  (PAD) si a celei facultative (care sa acopere riscurile solicitate) incheiate pentru imobilul respectiv
   • prima de asigurare de viata de grup perceputa lunar de NN Asigurari de Viata S.A. (optional): 0,02916% din suma asigurata (calculata ca minimum dintre echivalentul in lei al 101% din Valoarea creditelor asigurate si Suma maxima acordata de banca - 175.000 Euro, echivalent in lei ).
    Exemplu: pentru un credit pentru prima casa in valoare de 150.000 lei, prima lunara de asigurare este de 44 lei.

Taxele si comisioanele sunt debitate automat din contul tau ING, mai putin taxele notariale pe care va trebui sa le platesti tu direct catre notar. Tu nu trebuie sa faci nimic, doar sa te asiguri ca ai banii in contul curent la data scadentei.

Lista completa de Taxe si Comisioane o regasesti aici.

Ce costuri am la un credit de 175000 lei pe 30 de ani?

Daca vrei sa iei un credit pentru prima casa de 175000 lei pe 30 ani

 • Dobanda: 5.28% pe an, variabila trimestrial, ROBOR 3M ( 3.28% p.a) plus marja ( 2% p.a.)
 • Comision analiza dosar: 0,00 lei
 • Comision de administrare credit: 0,00 lei
 • DAE: 5,86% pe an (include Comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)

Rezulta ca ai de platit o rata lunara de 953,39 lei. In total, in 30 ani, vei da inapoi 365851,91 lei.

*Exemplu de calcul este valabil pentru luna  martie 2019. si are in vedere urmatoarele ipoteze:

 • dobanda si toate costurile vor ramane neschimbate pe intreaga perioada de derulare a creditului;.
 • indeplinesti criteriile pentru a beneficia de 0 lei comision de administrare cont curent – incasezi venituri recurente la noi (min. 700 lei/luna) si faci minim o plata lunara, dar nu catre conturile proprii.(detalii la sectiunea Taxe si comisioane ING);
 • locuinta achizitionata a fost construita sau consolidata cu mai mult de 5 ani inainte de momentul initierii aplicatiei de credit.

Pentru un calcul personalizat al creditului pentru prima casa, te asteptam in orice ING Office.

Care sunt criteriile de eligibilitate?

Ce criterii de eligibilitate trebuie sa indeplinesc ?

 • Trebuie sa ai cetatenie romana si rezidenta in Romania
 • Varsta minima este de 18 ani ; varsta maxima la finalizarea creditului pentru prima casa este de 70 de ani  si 55 de ani pentru navigatori
 • Venitul lunar net minim per aplicatie este de 1500 lei. Daca aplici cu un codebitor,  venitul minim al fiecarui aplicant trebuie sa fie de 750 lei
 • Minim 1 an vechime in munca si minim 6 luni vechime la actualul angajator, fara intreruperi mai mari de o luna in ultimul an (conditii valabile si pentru codebitor, daca este cazul)
 • Codebitor: maxim 1 codebitor:sot/sotie, mama/tata, fiu/fiica, frate/sora, matusa/unchi (frate/sora al/a parintilor), nepoata/nepot (de unchi), iubit/iubita, bunica/bunic, nepoata/nepot(fiica/fiul copilului). Acesta trebuie sa indeplineasca aceleasi criterii de eligibilitate ca si tine in privinta varstei, vechimii si tipului de venit.

Ce documente imi sunt necesare?

Ce documente trebuie sa aduc ?

 • Actul de identitate in original
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achizitionat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciara, intabulare (in copie, originalul fiind prezentat la notar). Acceptam si extrasul de carte funciara pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara: epay.ancpi.ro.
 • Actul/Actele de identitate ale proprietarului/proprietarilor imobilului ce va fi achizitionat in copie (daca acesta/ acestia si-a(au) dat acordul /ti-a(u) comunicat el/ ei insusi/ insisi copia)
 • Certificatul de performanta energetica a cladirilor si a apartamentelor; pentru a putea fi acceptat in garantie imobilul trebuie sa fie incadrat in una din clasele de eficienta energetica A, B, C (in original)
 • Antecontract de vanzare-cumparare (intre tine si Vanzator) in forma autentica
 • Declaratie autentica pe propria raspundere (format standard pus la dispozitie de catre banca/ notar) ca:     
  • Nu detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia nicio locuinta, indiferent de modul si de momentul in care a fost dobandita sau
  • Detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul sau sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul "Prima Casa", in suprafata utila mai mica de 50 m2.

In cazul in care nu ai venituri salariale sau din pensii raportate la ANAF, aici gasesti lista de documente pe care trebuie sa le aduci.
Iar aici gasesti lista de documente in format ING pe care trebuie sa le completezi.

Ce documente voi semna?

In ING Office, cu ajutorul unui consultant, vei completa si semna:

 • Prelucrarea datelor cu caracter personal in procesul de creditare – persoane fizice ING Bank
 • Acordul de consultare si prelucrare a informatiilor din bazele de date ale Ministerului Finantelor Publice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF)
 • FEIS - Fisa Europeana de Informatii Standardizate privind creditul Prima Casa
 • Cererea de credit pentru prima casa ce include Informarea referitoare la prelucrarea datelor personale in Sistemul Biroului de Credit  pentru tine si Codebitor (daca este cazul)
 • Contractul de credit si Contractul de garantare daca este cazul

Daca tu si/sau Codebitorul tau esti/este casatorit/a, sotul/sotia ta/ acestuia va trebui sa completeze si semneze:

Cum obtin creditul pentru prima casa?

Stabileste o intalnire.

 • Pasul 1. Apesi pe butonul Vreau credit, completezi formularul si ne trimiti datele tale. Vei fi contactat si vei putea stabili o intalnire cu un consultant ING in Office-ul ales de tine.
 • Pasul 2. Vii in sediul ING selectat de tine pentru completarea aplicatiei de credit. Creditul pentru prima casa poate fi aprobat financiar pe loc, daca ai veniturile salariale sau din pensii raportate la ANAF.  In cazul in care obtii alte tipuri de venit, regasesti lista de documente pe care trebuie sa le aduci.
 • Pasul 3. Prezinti documentele solicitate in vederea continuarii aplicatiei de credit.
 • Pasul 4. Platesti taxa de evaluare si are loc evaluarea locuintei.
 • Pasul 5. Semnezi contractele, deschizi depozitul colateral, platesti comisionul de gestiune datorat FNGCIMM aferent primului an de garantare. 
 • Pasul 6. Primesti banii in contul curent in lei, iar ING face plata in contul vanzatorului.

Cum rambursez?

Cum rambursez creditul?

Lunar, la data scadentei, va trebui sa te asiguri ca in contul curent ai bani suficienti pentru rata si dobanda, conform graficului de rambursare pe care l-ai primit odata cu contractul de credit ING Prima Casa.
Prima pentru asigurarea de viata de grup se plateste in data de 3 a fiecarei luni.

Pot sa platesc in avans?

Daca doresti sa platesti in avans, poti rambursa orice suma, fara niciun comision, prin ING Home’Bank (doar pentru rambursari partiale) sau printr-o cerere tip completata in ING Office. Trebuie doar sa te asiguri ca ai bani destui in contul curent pentru a se putea procesa cererea de rambursare. 

Aplica acum

Consimtamant de utilizare cookies

Colectam anumite date in timp ce utilizezi website-ul ING, pentru a-i asigura functionarea corecta, pentru a-ti asigura siguranta in timpul navigarii si pentru a respecta reglementarile in vigoare.

De asemenea, avem nevoie de acordul tau in timp ce navighezi pe ING.ro pentru a:

 • studia modul în care utilizezi site-ul nostru si alte servicii pentru a le putea imbunatati
 • stabili care dintre produsele, serviciile si ofertele noastre pot fi relevante pentru tine
 • adapta mesajele de marketing pe care le vei vedea pe retelele sociale, in aplicatii si pe alte site-uri web

Selecteaza Sunt de acord daca este in regula sa folosim aceste cookies.

Selecteaza Setari cookies daca preferi sa alegi tipurile de module cookie pe care le folosim.

Iti poti modifica preferintele în orice moment. Trebuie doar sa faci clic pe link-ul "Setari Cookie" din partea de jos a oricarei pagini din site.