ING Credit de consum cu garanție ipotecară

Creditul de consum care-ți finanțează ideile fără să justifici ce faci cu banii.

Creditul de consum care-ți finanțează ideile fără să justifici ce faci cu banii.

•    fără documente de venit 
•    aprobare financiară pe loc
•    până la 900000 lei, maxim 65% din valoarea imobilului ipotecat

Aplică acum

Iată un exemplu de calcul orientativ. Personalizează-l cu datele tale!

De câți bani ai nevoie?
lei
Pe ce perioadă vrei creditul?
ani
Valoare împrumutată
lei
Rată lunară
lei
Asigurare de viață (val. descrescătoare) **: 0,35%/12 pe luna
Comision lunar de administrare lei
Comision de analiză: 1500 lei

* Valabilă în cazul încheierii unei asigurări de viață

Că vrei să-ți iei câte un televizor în fiecare cameră sau că vrei să construiești o crescătorie de struți, chiar nu contează. Pentru banii pe care îi primești prin ING Credit de consum cu garanție ipotecară nu trebuie să ne dai vreo explicație. Noi îți dăm o suma mai mare de bani cu o dobânda mai bună, iar tu faci ce vrei cu ea.

Obții o suma mai mare dacă aplici cu un codebitor.
Obții o suma mai mare dacă aplici cu un codebitor.

Obții o suma mai mare dacă aplici cu un codebitor.

Unde-s doi, creditul crește. Adică poți obține mai ușor o suma mai mare – în limita a 900.000 de lei – dacă aplici împreună cu altcineva pentru creditul de nevoi personale cu ipotecă. Poate fi o rudă sau iubitul/iubita și să îndeplinească aceleași condiții că ține.

Ai o dobânda bună, de 3,90% + IRCC.
Ai o dobânda bună, de 3,90% + IRCC.

Ai o dobânda bună, de 3,90% + IRCC.

Dacă îți faci o asigurare de viață în condițiile băncii, înseamnă că o să ai o dobânda mai bună și implicit rate mai mici la creditul de consum. Ceea ce e de dorit.
Calculează-ți rata aici.

Asigura-te că n-ai nicio grijă cu creditul.
Asigura-te că n-ai nicio grijă cu creditul.

Asigura-te că n-ai nicio grijă cu creditul.

Fă-ți o asigurare de viață de grup că să-ți pui familia la adăpost și să știi sigur că ai tăi nu vor avea probleme cu creditul de consum cu garanție ipotecară. Suma rămasă de plătit din credit va fi acoperită integral.

Curs de schimb valutar preferențial.
Curs de schimb valutar preferențial.

Curs de schimb valutar preferențial.

Dacă refinantezi un credit în euro, îți oferim un curs de schimb mai avantajos când faci conversia valutară. Întreabă un consultant în ING Office.

Ce comisioane sunt?
Ce comisioane sunt?

Ce comisioane sunt?
 • 0 comision lunar de administrare
 • 1500 lei analiza dosarului, atunci când ți se acordă creditul de consum

Vezi detalii aici.

Vreau credit

Ce primesc?

Am și reduceri în ING Bazar?

Da, bineînțeles. După ce primești creditul poți să mergi direct la cumpărături. Ai reduceri speciale în ING Bazar când plătești cu cardul la următorii comercianți :

Beneficiezi de reducerile speciale timp de două luni, începând din ziua următoare acordării creditului.

Ce sumă pot obține?

 • Între 44000 și 900000 lei, nu mai mult de 65% din valoarea imobilului ipotecat.
 • Suma acordată pentru un credit de consum cu ipotecă diferă în funcție de calitatea și locația imobilului ipotecat.

Pe ce perioadă primesc creditul de consum?

Între 3 și 5 de ani.

Cât mă costă creditul de nevoi personale cu ipotecă?

Cât e avansul?

ING Credit de consum cu garanție ipotecară nu necesită avans.

Care este dobânda pentru creditul de consum cu ipotecă?

 • 7.38% pe an dobândă personalizată dacă închei asigurare de viață de grup
 • 7.68% pe an dobândă standard dacă nu închei asigurare de viață de grup

Ce trebuie să știi?

Valorile sunt valabile pentru luna august 2019. Rata dobânzii pentru acest credit este formată din marja fixă, care rămâne aceeași pe toată perioada creditului tău și o parte variabilă, respectiv indicele de referință IRCC. Valoarea Ratei Dobânzii poate varia din 3 în 3 luni, în baza variației indicelui de referință IRCC din penultima zi lucrătoare a lunii anterioare modificării. Valoarea indicelui valabilă pentru luna în curs poate fi vizualizată aici.

Creșterea sau scăderea ratei dobânzii aplicabilă creditului este influențată direct de evoluția indicelui IRCC. Variația ratei dobânzii poate genera o creștere a sumelor ce trebuie rambursate în baza Contractului de credit.


Ce este indicele IRCC?

Indicele IRCC  este stabilit de Banca Națională a României. Acesta reprezintă rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară din România.

Valorile indicelui de referință IRCC variază independent de voința Băncii și pot fi vizualizate oricând, accesând pagină http://www.bnro.ro/Baza-de-date-interactiva-604.aspx

Care sunt taxele și comisioanele percepute?

Taxe și comisioane ING

Comisioane percepute de bancă:

 • 0 lei taxe pentru pentru deschiderea și administrarea contului curent în lei cu card atașat ING Card Complet, dacă îți aduci veniturile recurente la noi și faci minim o plată lunară; dacă nu îndeplinești aceste condiții, comisionul de administrare este de 7 lei/luna.
 • 1500 lei comision pentru analiza dosarului (se plătește doar în cazul acordării creditului de consum cu ipotecă).
 • 0 lei taxe pentru deschiderea și administrarea contului curent în lei cu card atașat ING Card Complet, dacă încasezi venituri recurente la noi și faci minim o plata lunară (orice tranzacție cu excepția transferurilor între conturile proprii/debitări rate/debitări comisioane). Venitul recurent înseamnă venitul (ex. salariu, pensie, chirie etc.) încasat lunar în cont, cel puțin 3 luni consecutive, în valoare de minim 700 lei/luna/cont. Nu se consideră venit recurent încasările provenite din jocuri de noroc. Dacă nu îndeplinești aceste condiții, comisionul de administrare este de 7 lei/luna.

Taxe și comisioane terți

 • Taxe percepute de Registrul Național de Publicitate Mobiliară:
  • 65,70 leitaxă de înregistrare a ipotecii mobiliare percepută la acordarea creditului de consum
  • 43,80 leitaxă de modificare/prelungire a ipotecii mobiliare
  • 21,90 leitaxă de ștergere a ipotecii mobiliare percepută la momentul rambursării integrale a creditului
 • între 400 lei și 550 leitaxă de evaluare a imobilului care variază în funcție de tipul imobilului (percepută de evaluator)
 • taxe notariale percepute de notar, ce includ și taxele aferente procedurilor de înscriere și radiere a ipotecii imobiliare în/din Cartea Funciară
 • prima de asigurare:
  • prima de asigurare aferentă poliței facultative și, opțional, a celei obligatorii încheiate pentru imobilul respectiv
  • prima de asigurare de viață de grup percepută lunar de NN Asigurări de Viață S.A. (opțional): aproximativ 0,029% din suma asigurată (calculată că minimum dintre echivalentul în lei al 101% din Valoarea totală a creditelor asigurate și Suma maximă acordată de banca – 175.000 Euro, echivalent în lei). Exemplu: pentru un credit de consum în valoare de 70.000 lei, prima lunară de asigurare este de 20,5 lei.

Taxele și comisioanele sunt debitate automat din contul tău ING, mai puțin taxele notariale pe care va trebui să le plătești tu direct către notar. E de ajuns să te asiguri că ai banii în contul curent la data scadenței.

Costul de evaluare și cel aferent opiniei notariale trebuie achitate indiferent dacă se încheie sau nu contractul de credit.

Lista completă de Taxe și Comisioane.

Ce costuri am la un credit de 70.000 de lei pe 5 de ani?

Dacă vrei să iei un credit de consum cu garanție ipotecară de 70000 lei pe 5 ani cu asigurare de viață:

 • Dobânda: 7.38% pe an, variabilă trimestrial, IRCC ( 2.63% p.a) plus marja ( 4.75% p.a.)
 • Comision analiză dosar: 1500 lei
 • Valoarea asigurării de viață de grup ( 5 ani): 694,5 lei
 • DAE: 10.34% pe an
 • Număr rate de plata: 60

Rezultă că vei primi un credit de consum de 70000lei cu o rată lunară de 1398.67lei. În total, în 5 ani, vei da înapoi 88055.04lei.

* În calculul DAE și al sumei total plătibile au fost incluse rată de dobânda a creditului, taxele percepute de către ING Bank, cât și costurile percepute de terți. 
** Exemplu de calcul este valabil pentru luna august 2019 și are în vedere următoarele ipoteze:

 • dobânda și toate costurile vor rămâne neschimbate pe întreagă perioada de derulare a creditului;
 • îndeplinești criteriile pentru a beneficia de 0 lei comision de administrare cont curent – încasezi venituri recurente la noi (min. 700 lei/luna) și faci minim o plata lunară, dar nu către conturile proprii.(detalii la secțiunea Taxe și comisioane ING).

Care sunt criteriile de eligibilitate?

Ce criterii de eligibilitate trebuie să îndeplinesc?

 • Vârsta minimă este de 18 ani; vârsta maximă la terminarea contractului este de 70 de ani  și 55 de ani pentru navigatori.
 • Venitul lunar net minim per aplicație este de 1500 lei. Dacă aplici cu un codebitor, venitul minim al fiecărui aplicant trebuie să fie de 750 lei.
 • Minim 1 an vechime în muncă și minim 6 luni vechime la actualul angajator, fără întreruperi mai mari de o lună în ultimul an.
 • Codebitor: maxim 1 codebitor: soț/soție, mama/tată, fiu/fiica, frate/sora, mătușă/unchi (frate/sora al/a părinților), nepoata/nepot (de unchi), iubit/iubită, bunica/bunic, nepoata/nepot(fiica/fiul copilului). Acesta trebuie să îndeplinească aceleași criterii de eligibilitate ca și tine în privința vârstei, vechimii și tipului de venit.
 • Reședință unică în România; 
 • Venitul să fie în lei.

Ce documente îmi sunt necesare ?

Ce documente trebuie să aduc?

 • Actul tău de identitate în original
 • Actele de proprietate ale imobilului ce va fi achiziționat/construit și ipotecat: act de proprietate, cadastru, extras de carte funciară, intabulare și actele pentru construcția viitoare (dacă este cazul) în copie, originalul fiind prezentat la notar. Acceptăm și extrasul de carte funciară pentru informare eliberat online, de pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară: epay.ancpi.ro.
 • Actul/Actele de identitate al/ale proprietarului/proprietarilor imobilului adus în garanție în copie (dacă acesta/ aceștia și-a(au) dat acordul /ți-a(u) comunicat el/ ei însuși/ înșiși copia).

În cazul în care nu ai venituri salariale sau din pensii raportate la ANAF, aici găsești lista de documente pe care trebuie să le aduci.
Iar aici găsești lista de documente în format ING pe care trebuie să le completezi.

Ce documente voi semna?

În ING Office, cu ajutorul consultantului nostru, vei completa și semna:

 • FEIS - Fișa Europeană de Informații Standardizate privind creditul pentru consumatori
 • Acordul de consultare și prelucrare a informațiilor din bazele de date ale Ministerului Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).
 • Cererea de credit ce include Informarea referitoare la prelucrarea datelor personale în Sistemul Biroului de Credit  pentru tine și pentru Codebitor (dacă este cazul)
 • Acordul de transmitere, prelucrare, consultare Biroul de Credit pentru garant/i (proprietar/i)
 • Contractul de credit de consum (înainte de acordarea creditului)

Dacă tu și/sau Codebitorul tău ești/este căsătorit/a, soțul/ soția ta/ acestuia va trebui să completeze și semneze:

Cum obțin creditul de consum?

 1. Stabilește o întâlnire: Apeși pe butonul Vreau credit, completezi formularul și ne trimiți datele tale. Vei fi contactat și vei putea stabili o întâlnire cu un consultant ING în office-ul ales de ține.
 2. Vii în sediul ING selectat de tine pentru completarea aplicației de credit. Creditul ING de consum cu garanție ipotecară poate fi aprobat financiar pe loc*, dacă ai veniturile raportate la ANAF. În cazul în care obții alte tipuri de venit, regăsești aici lista de documente pe care trebuie să le aduci
 3. Prezinți documentele solicitate în vederea continuării aplicației de credit.
 4. Plătești taxa de evaluare și are loc evaluarea locuinței
 5. Semnezi contractele și primești banii în contul curent în lei ING.

*Creditul de consum poate aprobat financiar pe loc, fără adeverință de venit de la angajator sau alte documente, atunci când veniturile tale sunt verificate exclusiv în baza de date a ANAF și dacă îndeplinești condițiile de eligibilitate. Există situația în care analiză financiară nu poate fi făcută în aceeași zi din motive independente de voință băncii.
Ne rezervăm dreptul de a solicita documente suplimentare și de a nu acorda aprobarea financiară instant.

Cum rambursez?

Cum rambursez creditul de consum?

Lunar, la dată scadenței, va trebui să te asiguri că ai bani suficienți pentru rată în contul curent atașat contului de împrumut, conform graficului de rambursare pe care l-ai primit odată cu contractul de credit de consum cu garanție ipotecară.
Prima pentru asigurarea de viață de grup se plătește în dată de 3 a fiecărei luni.

Respectarea termenilor și condițiilor contractului de credit nu garantează rambursarea valorii totale a creditului în temeiul contractului de credit.

Pot sa platesc in avans?

Dacă dorești să plătești în avans, poți rambursa orice suma, fără niciun comision, prin ING Home’Bank (doar pentru rambursări parțiale) sau printr-o cerere tip completată în ING Office. Trebuie doar să te asiguri că ai bani suficienți în cont, pentru a se putea procesa cererea de rambursare.

Am nevoie de garanții?

Da, vei avea nevoie de următoarele garanții :

 • Ipotecă imobiliară asupra imobilului propus și adus în garanție.
 • Asigurarea Proprietății, va fi cesionată în favoarea ING
 • Ipotecă mobiliară asupra conturilor tale bancare și, după caz, ale codebitorului

Ce trebuie să știu despre plata ratelor?

Dacă plătești la scadență orice plată datorată în baza contractului de credit de consum vei evita:

 • Plata dobânzii penalizatoare, conform dispozițiilor contractuale
 • Raporatrea datelor negative ale creditului deținut și a datelor tale către Centrala Riscului de Credit, începând cu a 16-a zi de întârziere la plata ratelor scadente
 • Raportarea, în cazul în care vei înregistra întârzieri mai mari de 30 de zile la plata ratelor scadente, a acestei informații (date negative) la Biroul de Credite S.A
 • Reziliererea contractului de credit și demararea procedurile de executare silită, având drept consecință  inclusiv executarea silită a proprietății asupra căreia s-a constituit garanție ipotecară imobiliară pentru garantarea obligațiilor rezultate din contractul de credit.

Ce se întâmplă dacă nu pot plăti ratele?

Dacă treci printr-o perioada dificilă este important să ne anunți. Te așteptăm în  ING Office cu documente care pot explica situația ta financiară, pentru a putea găsi împreună o varianta de soluționare.

Ce trebuie sa mai știu?

Ce trebuie să știu despre asigurarea de viață?

Poți încheia asigurarea de viață cu orice asigurator, trebuie doar să verifici că polița de asigurare îndeplinește următoarele condiții minime:

a.    suma asigurată este egală cu 101% din creditul acordat
b.    acoperă decesul din orice cauza (boală și accident)
c.    perioada asigurată este egală cu durata de acordare a creditului
d.    polița este cesionata în favoarea ING Bank. În plus, asigurarea de viață atașată creditului trebuie  menținută pe toată durata valabilității contractului de credit; 
e.    la data rambursării integrale a creditului, indiferent de cauză, calitatea ING Bank de cesionar al poliței de asigurare de viață încetează.

Te rugăm să ne aduci asigurarea înainte de încheierea contractului de credit. Toate asigurările trebuie menținute până la rambursarea integrală a creditului.

La câte zile sunt raportat la Biroul de Credite dacă am întârziat cu plata ratei? Dacă am fost raportat mai pot lua un credit?

Ești raportat la Biroul de Credite în funcție de numărul de zile de întârziere de la dată scadenței, începând cu a 30-a zi de întârziere. Vor fi raportate datele tale de identificare (nume, prenume, inițiala tatălui/mamei, adresa de domiciliu/reședința, nr. Telefon fix/mobil, CNP, cod țară) și informații despre creditul restant (tip produs, termen de acordare, data acordării și scadenței, creditul acordat, sume datorate și restante, nr. Rate restante, data scadentă a restantei, nr. de zile de întârziere, starea contului).

Aceste informații sunt păstrate de Biroul de Credit S.A. timp de 4 ani (de la data achitării utimei rate restante/ultimei actualizări transmise) și pot fi consultate de orice participant (instituții de credit, instituții financiare nebancare și de asigurări) la Biroul de Credit S.A. Ele pot influența decizia acestora de a accepta sau de a refuza acordarea unui credit.

Am fost raportat la Biroul de Credite. Ce drepturi am?

O dată pe an, poți obține gratuit confirmarea că datele tale sunt sau nu prelucrate de Biroul de Credit S.A. Este necesară o cerere către Biroul de credit, datată, semnată și însoțită de copia CI și nr. de telefon. Date de contact Biroul de Credit: București, strada Sf Vineri 29, etj 4, sector 3, e-mail: situație@birouldecredit.ro.

 • Poți oricând să ne soliciți rectificarea, actualizarea, blocarea, ștergerea sau transformarea în date anonime a datelor a căror prelucrare nu este conformă legii. Spre exemplu, datele sunt inexacte sau incomplete. Este necesară o cerere către ING, datată, semnată și însoțită de copia CI. În cerere se vor menționa datele asupra cărora soliciți intervenția, motivul și modul de intervenție.Și această solicitare este gratuită. 
 • Te poți opune prelucrării datelor tale, oricând. Este necesară o cerere către ING, datată, semnată și însoțită de copia CI. În cerere se vor menționa datele și motivul legitim al opoziției.
 • Ai dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale adoptate exclusiv pe baza unei prelucrări efectuate prin mijloace automate.
 • Te poți adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau justiției.

Ce riscuri implică contractarea unui credit?

Există posibilitatea apariției în viitor a unor evenimente ce pot crea dificultăți în îndeplinirea obligațiilor de plata asumate, cum ar fi situația în care veniturile tale ar putea să scadă sau să nu mai fie realizate pentru anumite perioade de timp.

Vreau credit

Vrei să-ți achiți creditele de consum în lei sau în alte valute, cardurile de credit, descoperirea de cont sau overdraftul, pe care le ai deja? Refinanteaza-le cu ING Credit de Consum cu garanție ipotecară.

Îți scazi rata lunară.
Îți scazi rata lunară.

Îți scazi rata lunară.

Asta pentru că la ING ai putea găsi o dobânda mai avantajoasă decât cea pe care o ai în prezent la altă banca. Dobânzile la creditele de consum cu ipotecă sunt mai mici decât la creditele fără garanție ipotecară.

Extinzi perioada de creditare.
Extinzi perioada de creditare.

Extinzi perioada de creditare.

Poți să dai înapoi banii împrumutați în maxim 5 ani.

Schimbi moneda creditului.
Schimbi moneda creditului.

Schimbi moneda creditului.

Dacă refinantezi un credit ipotecar în euro, noi îți facem schimbul valutar al banilor la un curs preferențial. Trebuie doar să deții un cont curent în euro la ING.

Si daca vrei mai mult…
Si daca vrei mai mult…

Si daca vrei mai mult…

Poți refinanța oricâte contracte de credit, însă valoarea cumulată a creditelor de refinantat nu poate depăși 900.000 lei.

Consimtamant de utilizare cookies

Colectam anumite date in timp ce utilizezi website-ul ING, pentru a-i asigura functionarea corecta, pentru a-ti asigura siguranta in timpul navigarii si pentru a respecta reglementarile in vigoare.

De asemenea, avem nevoie de acordul tau in timp ce navighezi pe ING.ro pentru a:

 • studia modul în care utilizezi site-ul nostru si alte servicii pentru a le putea imbunatati
 • stabili care dintre produsele, serviciile si ofertele noastre pot fi relevante pentru tine
 • adapta mesajele de marketing pe care le vei vedea pe retelele sociale, in aplicatii si pe alte site-uri web

Selecteaza Sunt de acord daca este in regula sa folosim aceste cookies.

Selecteaza Setari cookies daca preferi sa alegi tipurile de module cookie pe care le folosim.

Iti poti modifica preferintele în orice moment. Trebuie doar sa faci clic pe link-ul "Setari Cookie" din partea de jos a oricarei pagini din site.