Îți prezentăm noua colecție de schimbări contractuale, sezonul primăvară-vară

Știm că vrei să fii mereu la curent cu ultimele noutăți legate de conturile tale și de produsele ING.
Așa că toarnă-ți băutura preferată, așază-te comod și hai să trecem împreună în revistă toate noutățile și schimbările care au mai apărut.

Noutățile primăverii din Home’Bank
Autorizarea plăților cu cardul

Începând cu 23 aprilie 2021, toate plățile online făcute cu cardul de persoană fizică sau cu VISA Business, care necesită măsuri suplimentare de autentificare, vor putea fi autorizate exclusiv din Home’Bank. Asta înseamnă că precedentele metode de autorizare (precum codul primit prin SMS) nu vor mai fi folosite.

Accesul în Home'Bank și fără cont

Home’Bank este un serviciu care de acum poate fi folosit la aproape orice ai nevoie chiar și fără cont curent. Prin Home’Bank poți administra cu ușurință relația cu ING: deschizi sau închizi produsele și serviciile disponibile, actualizezi datele, vizualizezi și ștergi împuterniciții de pe conturile tale. În același timp poți să îl folosești și ca pe un instrument de plată, dacă ai acces la un cont curent de persoană fizică.

Dacă nu ai achiziționat încă serviciul Home’Bank, poți face asta gratuit, de aici: în 3 minute sau prin apel în Call Center.

Descarcă Home’Bank din AppStore sau GooglePlay.

Dacă ai deja serviciul Home’Bank acesta rămâne activ chiar dacă se închide contul de care este atașat acest serviciu.

Află mai multe și despre „Blocarea accesului la Home’Bank”, în capitolul revizuit din Condițiile generale privind furnizarea serviciului Home’Bank pentru persoane fizice.

Ultimele tendințe
Tranzacții cu cardul pe teritoriul UE

Din 19 aprilie 2021 te vom notifica atunci când folosești cardul pentru plăți la POS/ online sau retrageri de numerar de la ATM, pe teritoriul Uniunii Europene.

Astfel, fie că plătești în euro sau într-o monedă națională diferită de euro (a unui stat membru UE), iar moneda tranzacției este diferită de moneda contului atașat cardului, vei fi notificat cu privire la costurile totale de conversie valutară aferente tranzacției cu cardul. Costurile sunt exprimate procentual prin raportarea acestora la cea mai recentă rată de schimb valutar de referință disponibilă, emisă de Banca Centrală Europeană.

Notificările vor fi transmise prin email sau, în cazul în care nu îl avem, prin SMS.

Se poartă și depunerile fără card

Îți reamintim că poți să primești bani super simplu de la non-clienți ING. Ei pot depune bani la bancomatele ING în baza unui cod, fără să fie nevoie de card. De acum maximul sumei depuse fără card este de 75.000 RON per deponent în decursul a 18 luni.

Valuta merge cu transferul rapid

Începând cu 1 iunie 2021 vei putea transfera bani în regim de urgență direct din Home'Bank din conturile tale în valută. Banii vor ajunge în aceeași zi lucrătoare, dacă tranzacția a fost făcută în intervalul orar permis ordinelor de plată în regim de urgență și va fi comisionată conform listei de taxe si comisioane. Transferul poate fi făcut în oricare dintre următoarele monede EUR, USD, GBP, HUF, CAD, CHF, DKK, SEK, şi PLN.

Vremuri noi, reguli noi
Comision pentru jocurile de noroc

Începând cu 25 mai 2021 pentru plățile cu cardul de tip Jocuri de noroc (Gambling) se va aplica un comision în valoare de 3,9 lei per tranzacție, plus 1,9% din suma tranzacției pentru tranzacții cu cardul de lei si respectiv 0,8 euro plus 1,9% din sumă, pentru tranzacții cu cardul de euro. În tranzacțiile de acest tip se numară: jocurile de noroc, pariurile, jocurile la casino, biletele de loterie etc.

Dacă ai mai multe conturi în Euro

Dacă ai mai multe conturi curente în EUR, comisionul unic de administrare de 2 euro/lună se va aplica, începând cu data de 25 mai 2021, pentru fiecare cont în parte. Poți să închizi conturile pe care nu le folosești direct din Home’Bank sau în orice ING Office.

Două vorbe îți mai spunem
Contul închis nu merge cu plățile automate

La închiderea unui cont pentru care aveai activat serviciul Facturi, un mandat de direct debit sau plată furnizori, încetează și aceste mandate, iar facturile nu vor mai fi platite.

Colecția ING Economii

De la data acestei notificări, contractele pentru ING Economii și ING Economii pentru copii devin contracte pe o perioadă nedeterminată, cu posibilitatea renunțării la inițiativa părților.

În cazul ING Economii pentru copii a fost adăugată și formula de calcul a dobânzii pentru mai multă transparență.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Îți transmitem mai jos forma actualizată a Notei de informare privind prelucrarea Datelor cu Caracter Personal, parte a Condițiilor Generale de Afaceri pentru persoane fizice, pentru a ne asigura că ai mereu informații relevante privind această activitate a ING Bank. Nota de Informare este disponibilă oricând pe www.ing.ro sau în orice ING Office sau Agenție ING.


Documentație

Ce ți-am povestit mai sus este cuprins în următoarele documente care au fost modificate în consecință. Poți accesa fiecare document prin click pe link-urile de mai jos:

Recomandarea noastră e să citești cu atenție toate documentele contractuale actualizate. Iar dacă nu avem nicio veste de la tine până la data de 25 Mai 2021, înseamnă că ești de acord cu modificările, cu excepția celor pentru care te-am anunțat că vor intra în vigoare la o dată anterioară,  pentru care ne poți anunța până la data respectivă.

Ne poți contacta pentru cele de mai sus precum și pentru orice alte informații la unul dintre numerele de telefon de mai jos. Ai dreptul de a înceta relația contractuală, până la data propusă pentru aplicarea modificărilor. Fără costuri suplimentare.