Episodul 6 – Adina Crețu, Ștefan Asafti & Adrian Dragomir

  Alege platforma pe care să asculți episodul:

  Curiozitatea lunii: Angajat sau propriul șef?

  A fi sau a nu fi... angajat? În episodul 6 din noul sezon al podcastului Curious Lion aflăm ce rol ni se potrivește mai bine: angajat, freelancer sau antreprenor. Alături de Marian Hurducaș și invitații săi, Adina Crețu, Ștefan Asafti și Adrian Dragomir vei afla dacă ai nevoie de un skill anume pentru a deveni independent sau ce fel de responsabilități îți pică în mână atunci când devii propriul șef. Episodul de astăzi pornește de la un studiu ING Bank și Startarium despre antreprenoriat, realizat în mai 2021.

  Despre invitați

  Adina Crețu este Director Programs & Entrepreneurial Growth Division la Impact Hub Bucharest și, totodată, project manager Startarium, program pentru antreprenorii aflați la început de drum, susținut de ING Bank. Cu cei 15 ani de experiență în planificare strategică, business modelling, consultanță și mentorat pentru antreprenori și afaceri la început de drum, Adina crede că deciziile despre carieră se iau documentat, asumat și disciplinat. Personal, spune că statutul de angajat îi oferă șansa să facă ceva mai notabil decât dacă ea însăși ar fi antreprenor.

  Ștefan Asafti este fondatorul Librăriei de Design, iar cu el vorbim despre diferențele dintre a fi freelancer și a fi antreprenor. Nu de mult, Ștefan și-a dat seama că avea nevoie de mai multă flexibilitate în carieră, așa că a devenit freelancer chiar în pandemie. Pentru el, freelancing-ul înseamnă un mix bine dozat de libertate și disciplină.

  Adrian Dragomir, antreprenor și fondator termene.ro, crede că un antreprenor trebuie să știe cel puțin 30 de detalii despre afacerea lui și trebuie să fie conștient că nu-i va fi deloc simplu, că antreprenoriatul este o școală a cunoașterii de sine care, într-un final, va merita tot efortul depus.

  Despre Marian Hurducaș

  Antreprenor. Consultant de marketing și strategie de comunicare cu 15 ani de experiență. Media producer. La 16 ani deschideam prima dată un microfon de radio, astfel că jumătate din viața profesională mi-am petrecut-o în audio-vizual. Fan podcast. Mă recomandă vocea și talentul.  Și, evident, sunt curios de cine, ce, când, cum, unde, de ce.