Thomas Bernert

Thomas Bernert s-a alăturat echipei ING Bank România, în rolul de Chief Risk Officer, în august 2018. În aria sa de responsabilități intră dezvoltarea și implementarea proceselor de management al riscului la nivelul diviziilor de Retail, Mid Corporate și Wholesale Banking. 

Thomas are peste 20 ani de experiență, la nivel global, pe segmentul de Retail & Commercial banking, în special în zonele de Trezorerie și Management de Capital, Risc și Conformitate. 

Anterior, Thomas a lucrat la Bank of Nova Scotia din Toronto, însă nu este nou în ING. De-a lungul anilor, a deținut funcții variate în ING în Gemania, SUA și Canada, iar ultimul rol a fost de Chief Risk Officer la ING Direct Canada din 2010, până în 2013. 

La întoarcerea acestuia în 2016, în ING, Thomas a devenit Group Head pentru departamentul de Capital Management, ce avea linie de raportare către CFO-ul din ING Group. Pentru o mai adecvată evaluare a riscurilor, echipa a fost unită cu Trezoreria Băncii, perioadă în care Thomas a ocupat funcția de co-director în trezoreria grupului. 

Thomas deține certificarea Chartered Financial Analyst și a obținut un MBA la Richard Ivey School of Business. Acesta locuiește cu soția și cei cinci copii în București.