Câteva strategii utile
pentru economiile tale

În loc să te gândești la economiile tale ca la o sumă de bani care îți rămâne după toate cheltuielile lunare, gândește-te la ele ca la prima și cea mai importantă cheltuială din ziua de salariu.

Începe cu o sumă micuță dar imaginează-ți că e o datorie importantă care trebuie neapărat achitată și, așa, îți vei forma un nou obicei cu fiecare bănuț nou și cu fiecare lună nouă.

Dacă nu știi care e suma pe care ar trebui să o economisești, poți să apelezi gratuit la un specialist în ING Office. Cu ajutorul lui parcurgi câteva întrebări și, apoi, o aplicație îți generează recomandări personalizate pentru economisire și investiții.

După ce ai stabilit suma pe care o poți economisi lunar, pune-o deoparte imediat ce îți primești salariul, înainte de orice cheltuială.

Învață-ți economiile să crească automat

Indiferent cât de mult îți dorești să economisești, cu banii lucrurile stau foarte simplu: dacă-i ai, găsești întotdeauna pe ce să-i dai. Tentațiile sunt peste tot și, chiar dacă îți cresc veniturile, până la urmă au grijă și cheltuielile să ajungă din urmă.

E greu să lupți cu tentațiile, dar e simplu să lași tehnologia să te apere de efectul lor.

La ING Bank poți să-ți setezi o sumă care să fie transferată automat din contul tău de salariu în contul tău de economii:

  • Stabilești suma pe care vrei să o pui deoparte lună de lună (specialiștii recomandă 10% din venituri, însă poate fi orice sumă).
  • Stabilești data pentru transfer. Îți recomandăm să alegi ziua de salariu, ca să te asiguri că ai întotdeauna banii necesari în cont, dar poate fi și ziua ta preferată.
  • ți deschizi un cont de economii și îți setezi plata lunară din aplicația ING Home'Bank sau în ING Office.

Iar dacă se întâmplă să ai nevoie de bani, poți oricând să te folosești de ei fără să pierzi dobânda acumulată între timp.

Stabilește un obiectiv pentru care economisești

Teoria e simplă dar în practică, pe lângă metodele simple de economisire, ai nevoie și de un motiv bun să o faci.

Stabilește un obiectiv important pentru tine și începe să strângi bani pentru a-l îndeplini. Pot fi lucruri speciale pe care nu îți permiți să le cumperi dintr-un singur salariu sau poți să economisești pentru ceva mult mai prețios: liniștea ta.

Cu siguranță ai avut momente în care a trebuit să te duci de urgență la dentist sau ai avut nevoie de o reparație care nu putea fi amânată și ai fost stresat că trebuie să faci rost rapid de bani. Specialiștii recomandă să pui deoparte o rezervă de cel puțin 3 salarii pentru astfel de situații.

Indiferent de obiectiv și indiferent de metoda pe care o alegi, cel mai important sfat este să nu mai amâni decizia și să începi de azi.